EDITORIAL Nu știu cum să fac diferența dintre Felix Stroe și Stroe Felix… Cazul shawormei de la Mangalia

De Felix Stroe a auzit toată Constanța. Șef la RAJA și șef la pesedeu, pe treaba lui, ne-am obișnuit cu el de niște ani încoace, în sensul că îi place să fie personaj de birou, cu țeava, cu chiuveta; bătăliile fiind o raritate de-a dreptul suspectă, în contextul în care vorbim de o persoană publică. A făcut-o o dată, în mod neașteptat, prin 2018, când a fost printre puținii care au ales anti Dragneamișcare îndrăzneață la momentul respectiv și pe care, recunosc, am aprobat-o, din simplul motiv că toată România se săturase efectiv de Liviu Dragnea! A pierdut bătălia în cauză, dar e de ținut minte, pentru că a fost importantă atunci, în sensul semnalului că exista, de fapt, o opoziție internă reală la personajul considerat invincibil. Iar asta o spune un om prezent acolo, pe 10 august, cu nu mai puțin de șase jeturi de gaze luate direct în față… (AICI și AICI)

Cam atât cu Felix Stroe. Pe 21 februarie 2020 se naște… Stroe Felix. Nicu Moroianu e lansat cu șampanie la Mangalia pe post de candidat. Ținem minte numele ăsta: Mangalia. În tot județul Constanța s-au dat în aceste zile lupte politice, dar acolo este, de departe, cel mai mare desen animat electoral. La lansarea lui Moroianu, Stroe Felix se pupă cu toată lumea, cu Nicu, cu dragul meu Horia, cu nea Zanfir, cu Leo, gata, e bătută în cuie o treabă serioasă!

Atât de serioasă încât Zanfir Iorguș s-a dus dup-aia cu propriul lui sondaj la alianța celor 200 de partide și partidulețe ca să spună că toată lumea din Mangalia îl iubește pe el. Zis și făcut: pe 29 iulie Moroianu e ca și uitat (mă rog, i s-a promis o vrăjeală, gen viceprimar…) și Iorguș e anunțat pe post de candidat. Tot Stroe Felix a rezolvat cu încă o lansare, pe 4 august. De data asta, mai mare și cu artificii de nivel național, precum Aurelian Pavelescu, venit special pentru Cina cea de taină de la Mangalia.

În curiozitatea mea, am încercat acolo să descifrez suceala. Mi s-a explicat că nu înțeleg că s-au făcut analize și că femeile leșină, efectiv trag de Iorguș pe stradă, bolnave toate după el, chiar îi rup cămășile! OK, am înțeles, sunt prost, așa o fi…

19 septembrie 2020. Iorguș iese în conferință cu Mohammad Murad și își anunță… spectaculoasa retragere! Nu spre patul femeilor care leșină după el, ci spre susținerea lui Murad pentru primărie, anunțând totodată că este calificat pe postul de viceprimar. În cazul de față, Nicu Moroianu nu mai prinde nici praful de pe tobă…. Evident și de data aceasta este vorba de analize sociologice serioase!

În toate poveștile de mai sus, domnul Stroe Felix – candidat la președinția Consiliului Județean Constanța, deci nu Felix Stroe – ăla de-l știam cu toții, a fost fie organizator, fie spectator la demolarea propriului partid, electorat, ce-or fi avut PSD-iștii pe acolo și de acum nu mai au. Între timp, Muradul în cauză anunță că susține pe toată lumea: pe Claudiu Palaz la municipiu, pe Stroe (nu știu care din ei) la județ, pe Rareș Bogdan la Bruxelles, care îi botează nu știu ce copil, nepot, pe nu știu unde și cu ce ocazie, ce să mai… vorbim de o iubire politică de nedescris. Nu vreau să dau detalii, dar comunicatele de presă din ultimele zile pe care le-am primit m-au umplut efectiv de scârbă, cu expresii precum regele imperiului leilor sau cel mai mare finanțator al turismului țării sau alte porcării care îți provoacă greață, despre personajul care, în realitate, se specializează în colecționarea de dosare penale.

Ieri mi s-a pus capac. Unul dintre cei doi Stroe l-a avut ca invitat pe Cozmin Gușă. Băiatul ăsta cu principii și onoare care a intrat și a ieșit din PSD de vreo 200 de ori în ultimii ani, a venit la Constanța să anunțe susținerea pentru candidații PSD, dar și pentru… Murad, pentru că Murad aduce voturi la județ pentru PSD!

Eu am înțeles că nu mă prea pricep, dar spre deosebire de toți acești lideri politici și experți și analiști și profesioniști, cred că știu o treabă: niciodată, nicăieri, oriunde în România, un libanez NU va fi ales primar! De fapt, sunt convins că independentul Murad, în realitate, nu ar fi atins pragul la Mangalia. Singurii care îl bagă în administrația mangaliotă pe personaj sunt toți domnii enumerați mai sus, care se bat cu pumnul în piept din 21 februarie și până azi. Cu Felix Stroe în frunte. Sau Stroe Felix. Nu mai știu care din ei…

P.S. Dragi liberali, nu vă mai amuzați de situație, pentru că l-ați plimbat pe Ludovic Orban pe tot litoralul, o zi întreagă și un amărât de minut de reculegere pentru Marian Iordache nu ați găsit! Mai rușinos decât toată circoteca PSD – Murad!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.