EDITORIAL Dar copiii cu ce ți-au greșit, domnule Mihai Lupu? „Deceniul liberal”, răsturnat de o amărâtă de navetă?

Când e vorba de premii, diplome, felicitări grețoase, pupături, pișcoturi și șampanii, Consiliul Județean e arhiplin, fizic vorbind. Când e vorba de ședința Consiliului Județean, e pandemie și nu are nimeni voie să vină… În realitate, președintele Mihai Lupu fuge de presă – la fel ca frățiorul lui altfel de la Consiliul Local. Nu are nevoie de întrebări incomode, pentru că locuitorii județului Constanța nu trebuie să știe cum rezolvă el deceniul liberal. Între timp, am aflat și ce înseamnă drăcia asta de deceniu: contract de transport – nu pentru elevi, ci pentru consilierul lui, Gelil Eserghep – până în 2028.

Nu vorbim de un băiat de după colț. Este ditamai președintele al Consiliului Județean Constanța, șeful și de jure și de facto al județului, ca să fiu cât se poate de clar. Mihai Lupu nu fuge doar de constănțenii care ar putea da buzna în ședințele lui demne de procuratura care nu mai există pe la noi pe aici, șeful CJ a ajuns atât de jos încât fuge de… copii!

Problema transportului școlar întârzie nepermis și nesimțit de mult. Inclusiv Florin Cîțu a venit la Constanța și a vorbit cu elevii constănțeni, care au protestat sau… să ne aducem aminte: nu aveau voie să protesteze, pentru că primarul Vergil Chițac nu voia să fie deranjat de astfel de nulități, cum ar fi copiii, pentru că el avea șefi de partid de întreținut pe protocol. La vrăjeala politică de la Casa de Cultură – fiind vorba de camionul de promisiuni, Cîțu se jura pe roșuare niște bani în buzunarul de la spate și începe să împartă. O să…, cândva…, vreodată…, probabil…, mai exact. Tot acolo, Mihai Lupu se plângea că nu îi dă Guvernul bani, că el ar vrea, dar nu vor ăia…

Între timp, elevii constănțeni au anunțat că vor protesta mâine la Ministerul Finanțelor. Prilej numai bun pentru Lupu să spună colegilor de partid că banii în cauză sunt necesari. Ce a făcut Lupu în contextul dat? Ca un adevărat șef ce este și rezolvator a tot și toate și atotștiutor și arhisusținut de partid și de toată lumea, a… fugit, speriat de o mână de copii. Așa ceva… Mă rog, să n-o mai lungesc, discuția în cauză:

conv

Într-un fel, îl înțeleg pe Lupu. Ăia micii din familionul lui aristocrat nu au nevoie de astfel de prostii, cum ar fi naveta, că ai lui sunt rezolvați toți, inclusiv și mai ales ginerică. Lupu l-a omorât în scenă deschisă pe însuși Ludovic Orban – cuțit în spate, mai exact, cum se face la brătienii pentru care onoarea și colegialitatea dau pe afară.

P.S. Domnule Lupu, mă refer la naveta școlară, nu la ailaltă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EDITORIAL Dar copiii cu ce ți-au greșit, domnule Mihai Lupu? „Deceniul liberal”, răsturnat de o amărâtă de navetă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *