EDITORIAL Cum i-a prostit Vergil Chițac (din nou) pe constănțeni, printr-o manevră securistă

Cel mai mult îmi „place” la partide că se agață de o idee hilară, din cale afară de amuzantă, ce ar strica de râs și un copil de clasa a III-a: dacă ne critici pe noi, te plătesc ăilalți! Cazul imaturilor de la PNL este foarte clasic, probabil din experiența domniilor lor, de plată a presei, ajung să îi înjure pe jurnaliștii care nu sunt de acord cu ei. În fine, treaba lor.

Ieri după amiază, un prieten din zona „dreptei” îmi spune așa: „Vezi că la confruntarea de diseară dintre Vergil Chițac și Decebal Făgădău, al doilea nu va veni. Am un feeling pe care aș pune și pariu”.

Mărturisesc că eram aproape ferm convins că cei doi vor fi prezenți în emisiunea „Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan. Am zis să mă asigur și la o jumătate de oră de la anunțul lui Chițac, privind participarea la emisiune, l-am sunat pe coordonatorul campaniei lui Decebal Făgădău, care mi-a spus exact așa (sublinierile îmi aparțin):

„Da, a fost invitat după ora 12:00, adică a fost invitat azi… pentru azi! Azi, la prânz, pentru azi la 21:00. Nu va merge, pentru că orice candidat serios și orice staff de campanie serios, mai ales că vorbim de unul dintre cele mai importante municipii din România, au un program de campanie! Cum au putut să construiască o dezbatere pentru București, civilizată, în care s-au întâlnit staff-urile de campanie, s-au pus la punct detaliile, cred că același lucru puteau să îl facă și în cazul acesta. Eu am închis telefonul, înainte să mă sunați, cu o doamnă de Realitatea, cu care am vorbit acum (17:19 – n.r.) și care mi-a spus că nu a putut să ia legătura, că nu i s-a răspuns la SMS! Dacă voia să afle un număr de telefon, poți să suni candidatul, dar nu în ziua în care vrei să faci emisiunea. Eu, de exemplu, astăzi, acum sunt într-un cartier și apoi ne vedem cu 400 de sindicaliști, ce să le zic la oamenii ăia? „Vezi că am primit un telefon și noi plecăm la Realitatea”? (…) Să fim serioși, prin interpuși, are contract (Vergil Chițac – n.r.) cu Realitatea de un an de zile, din iulie 2015! Rareș Bogdan a zis acum 2-3 zile că marți vine Vergil Chițac, dar nu a spus nimic de dezbaterea electorală de vineri, a zis doar marți, săptămâna viitoare! E pregătită de mult și e problema dânșilor, fiecare își face politica cum dorește”.

Reținem așa: domnii de la Realitatea TV lansează invitații prin SMS? Invită oamenii în platou în aceeași zi în care trebuie să aibă loc emisiunea?

Vineri, la ora 16:00, Vergil Chițac anunța că va fi prezent în emisiunea „Jocuri de Putere”. La ora 19:00, pagina de Facebook a emisiunii de la Realitatea anunța dezbaterea intitulată „Bătălia pentru Republica Mazăre”.

v1

v2

În contextul în care coordonatorul de campanie al lui Decebal Făgădău a anunțat deja de la ora 17:00 că reprezentantul PSD nu va fi prezent în platou, Rareș Bogdan a mers mai departe și a anunțat că cei doi vor fi prezenți, deși ȘTIA că Făgădău NU va fi prezent!

„Schema” nu a fost întâmplătoare, în momentul debutului emisiunii PNL Constanța avea deja textul pregătit:

„Decebal Făgădau! Curajul, cinstea și respectul vă lipsesc cu desăvârșire. Constănțenii aveau nevoie de o dezbatere între principalii competitori la Primăria municipiului ‪#‎Constanța. Puteţi să vă ascundeţi de o confruntare de idei, dar nu vă puteţi ascunde de votul constănțenilor. Candidatul ‪#‎PSD la Primăria municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anulat în ultimul moment participarea la dezbaterea electorală”, o „fâsâială securistă” pusă la cale din timp și care a dat roade în opinia acestor caricaturi politice.

v3

Evident, emisiunea a continuat exact așa cum și-au plănuit: doar cu Vergil Chițac în platou, invitat din două în două zile la respectiva televiziune, în calitate de specialist-în-nimic-nici-nu-contează-trebuie-să-îl-periem-bine.

Personal, șmecheria pusă la cale de firma de PR a lui Vergil Chițac, Amicom și PNL Constanța mi se pare cel puțin hilară și poate singura salvatoare pentru domniile lor în aceste momente electorale. Cine are habar cât de cât de politica locală, știe că Vergil Chițac nu oferă nici măcar un singur criteriu care să sperie vreun competitor. Cunoștințele sale în zona administrativă se îndreaptă vertiginos spre zero; se recomandă profesor, dar nu a fost în stare să își scrie propriul discurs și l-a copiat pe cel al lui Obama; iar programul electoral conține o serie de proiecte catastrofă, despre care TOMIS NEWS și presa locală au tot scris.

Prin urmare, Decebal Făgădău, din postura de viceprimar cu atribuții de primar, deci cu temele făcute în ale administrației, nu avea nici un motiv să fie „fricos” sau „speriat” de un personaj pe care l-ar fi demolat în cel mult zece minute. Amicom, PNL, știau asta, de aici și această „șmecherie securistă” de prostit constănțeni.

Pe de altă parte, sunt convins că din nou vor curge valuri de lături din zona PNL înspre subsemnatul, fără ca domnii să știe că, personal, Decebal Făgădău nu îmi prezintă nici măcar un minim de interes. Intenția domniei sale de a continua proiectul cartierului Henri Coandă îi va aduce un vot în minus, adică al subsemnatului, pe lângă toate celelalte voturi din Tomis Nord. Așa că, politica se face cu votul și cu proiectul. Nu cu șmecherii imbecile, domnilor „securiști”, vopsiți în „liberali”!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “EDITORIAL Cum i-a prostit Vergil Chițac (din nou) pe constănțeni, printr-o manevră securistă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *