EDITORIAL Cum am ajuns să MURIM în MIJLOCUL Constanței, în timp ce primarul Amiral Chițac se luptă cu… Ion Antonescu!

De două zile asist amuzat la cum face mișto publicația Info-Sud-Est de așa-zisul primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac… Înțeleg demersul colegilor mei de presă, pentru că au mai avut treaba asta acum ceva timp, la care am reacționat la momentul respectiv pe măsură și mă bucur că au reîncălzit ciorba, ca să avem pe viitor subiect mediatic de dispută.

În mod normal, asta ar fi trebuit să fie între noi… Mă rog…

Îmi scapă, însă, ceva. Cum ar fi faptul că primarul, Amiralul și salvatorul orașului din timpul campaniei electorale, trebuia să aibă ieri complet o ALTĂ REACȚIE! De exemplu, întâmplarea face că o femeie a murit, sărind de la etajul 6 – de DISPERARE, ca să nu moară și.. a MURIT, în mijlocul – centrul orașului, la 500 m de sediul ISU!

În acel moment, el, Amiralul, marele lider liberal a stat complet impasibil și nu a avut nici o reacție! Mai mult, nu se întreabă nici acum de ce există DOAR trei autoscări în tot județul și ZERO plase gonflabile, deși vorbim de cel mai urbanizat județ al țării! Respectiv TREI municipii și nouă orașe! (Cred că i-am dat deja mai multe informații decât toți ăia pe care i-a angajat el în Primărie ca să-l scuture de scame și să îl laude și încă vreo patru ministere…)

Mă aflu și eu în treabă și îmi aduc aminte că expertul militar Amiral are datoria să se lupte, în calitate de Amiral liberal… Pentru că așa au zis în campanie la Constanța domnii Klaus Iohannis și Ludovic Orban și toți șefii liberali + panarama de așa-zis ambasador Zuckerman. Recunosc că sunt nesimțit și încă îmi doresc ca Vergil Chițac să fie primar. Îmi cer scuze… Să-mi fie iertată îndrăzneala…

OK, știm cu toții, ni se tot bagă placa asta: PSD e de vină, dar ACUM este PNL la guvernare și nu e de ieri! Am stat ca un tembel prin județul Tulcea luni de zile pentru că guvernul liberal salva țara! Revenind: Amiralul salvator unde a fost ieri? L-a văzut cineva? A auzit cineva de el?

Cred că deschid o cutie a Pandorei: Vergil Chițac ar fi trebuit să ÎL SUNE pe Raed Arafat… Oh, Doamne, ce am putut să spun! O să mă fileze pentru asta, domnii aducători de libertate și salvatori de Constanța și de țară! Cine îndrăznește să îl deranjeze pe cheliosul de la DSU a pus-o rău… Mă rog, nu ne mai punem întrebări, toată Constanța știe că adevăratul primar al municipiului este Felicia Ovanesian, acest domn viitor… (hai să nu stricăm surpriza juridică), însă treaba e alta de vreo două zile: schimbarea numelui unei… POTECI DE PĂMÂNT, numită „Mareșal Ion Antonescu”, așa cum a specificat Info-Sud-Est, dar care este tratată precum o mare autostradă…

„… POPORUL dă Ordinul Suprem: Ostași, vă ordon, TRECEȚI PRUTUL! Zdrobiți vrășmajul din Răsărit și ELIBERAȚI ROMÂNIA! Dezrobiți din jubul Roșu al bolșevismului pe Frații Noștri cotropiți! Reîntregiți în trupul Țării glia și Codrii voievodali ai Basarabilor! Ogoarele și plaiurile voastre! Armata este ULTIMA carte pe care o joacă o națiune! Fii om, fii drept și recunoaște că, pe deasupra ambițiilor, intrigilor și urilor, este Patria, este Veșnicia Neamului și că acolo trebuie să ne întâlnim totdeauna, chiar dacă nu ne înțelegem de fiecare dată! A trebuit să scap Țara de catastrofă și în condițiunule astea am acceptat și m-am dus la toți șefii de partide care erau cunoscuți și TOȚI au cerut abdicarea Regelui! Nu au vrut să discute programul de guvernământ! După ce a abdicat Regele Carol, atunci m-am adresat din nou Națiunii și partidelor țării și mi-au dat concursul direct!”, zise mareșal Ion Antonescu.

Habar nu are Amiralul militar de vorbele astea, el doar s-a trezit asediat de o publicație și s-a speriat imediat, apoi de un Ambasador, respectabil ce-i drept, după cum vom vedea. Fraierii știu că rândurile de mai sus au fost pentru ELIBERAREA ȚĂRII! Și a curs mult, foarte mult sânge al bunicilor noștri! Situație atât de străină panaramelor care ne conduc azi!

„Ioane, ai murit soldat, unde te-or fi îngropat? Ți-a rămas Țara oarbă! Ionul meu care s-a bătut cu Rușii! Morții din morminte, mi-au distrus Biserici Sfinte! Tu te-ai stins netemător în ochii lor!” – mai zise un cânt românesc al momentului, imediat după ocupația sovietică – idolii liberalilor de azi.

În fine, nu o mai lungesc, dar în timp ce se întâmpla o tragedie în mijlocul Constanței și primarului Amiral Chițac i se rupea în ultimul hal și se gândea la ce i-a zis Info-Sud-Est, mi-am adus aminte de ceva ce Amiralul habar nu are:

Telegrama nr. 4586/30.VI.1941, ION ANTONESCU, către Prefectura Constanța:

„Sovietele urmăresc să producă acte de sabotaj, dezordine și agresiune în spatele frontului. (…) Pentru curmarea acestor stări de lucruri, se ordonă: 1. Evreii bărbați de la 16 la 60 de ani din orașul dvs. să fie adunați în cartiere evreiești, de preferință în școlile evreiești și în clădiri mai mari, punându-se sub pază.”

… adică nicidecum trenuri de vite, împușcați, gazați, exterminați sau alte scleroze holocaustice care îl sperie pe domnul expert militar Amiral! Niște arhive domnule specialist militar Amiral, chiar nu strică! Nu de alta, dar ne ajută să nu ne speriem de holocaustul INEXISTENT de la Constanța! Apropo, ai idee câte bombardamente au fost în Portul Constanța din partea avioanelor sovietice? Te-ai gândit vreodată câți români au murit atunci? Nu mai contează, nu? Am arhive și pentru asta! Cărți cu mărturii! S-ar putea să dai în bâlbâială!

Am atașat arhiva de mai sus ca să ne explice foarte clar domnul Amiral cum au fost omorâți evreii la Constanța, pentru că tot insistă pe subiect zilele astea în presa centrală pe care a plătit-o Gabriel Comănescu în campanie și nu o mai plătește azi…

În fine, revenim la Ambasadorul în cauză, care l-a speriat tare de tot pe Amiralul militar și luptător. L-am cunoscut pe Excelența Sa David Saranga. Este un om extraordinar, pregătit și foarte serios. A țipat ieri din prisma apărătorului de Israel – cum este și normal (de-aia e aici), dar știu sigur că sub mustăți a zis exact așa: „Ce praf sunt panaramele astea de opincari, ce dracului caut eu aici…” Are dreptate, așa am fost ca mereu ca Nație, în afara unui singur moment: al lui ION ANTONESCU!

Dracii ieșeau atunci din oricine avea tupeul să ridice tonul la Nația asta, de-aia e și hulit Antonescu și ne tot străduim să îl nenorocim, pentru că insistăm să ducem la groapă și ultima fărâmă de demnitate românească, deși noi nu am fost niciodată anti-semiți! Nici măcar Antonescu, în ciuda unor sentințe judecătorești, invocate de Info-Sud-Est (mai vorbim despre asta!) Liderii evrei ai momentului 1940: Alexandru Șafran, Raoul Șorban și Wilhelm Filderman au fost PRIETENI (da!) cu Antonescu, nicidecum evrei trimiși la moarte în Holocaust. Numai Antonescu știe cât s-a străduit să NU asculte de nemți… Dar asta e istorie adevărată, care… nu mai contează.

Îmi aduc aminte de un detaliu savuros, cu Mihai Antonescu, față în față cu Ambasadorul Elveției: „Ce? Faceți pe marea putere? Vă arestez pe toți, ACUM!” Fraza e relevantă. Cu amenințarea asta a plecat tezaurul României în Elveția, ca să nu cadă în mâinile sovieticilor, cu doar șase zile înainte să intre tancurile T-34 în București. Tezaurul ăla ne-a salvat fundul austerității peste ani… Amiralul luptător și liberal habar nu are, probabil s-ar fi opus atunci, așa cum i-a zis Info-Sud-Est, pentru că bogăția României era nazistă și trebuia să fie luată de sovietici… Dacă așa i-ar fi zis Info-Sud-Est și Ovanesian, în calitate de Amiral, trebuia să se conformeze, nu?

Voi muri cu convingerea asta: România există azi pentru că Antoneștii ne-au salvat, fie și MORȚI!

…. în fine, colegii mei de la Info-Sud-Est sunt foarte amuzanți, pentru că ei se inspiră doar de la Institutul Elie Wiesel, exact acel Wiesel care schelălăia în direct, cu lacrimi, la televizor că era copil și jandarmii români au venit și i-au mitraliat familia și pe el l-au trimis la Auschwitz. Noroc că în aceeași emisiune era un istoric de renume (nu îi dau numele, ca să nu fiu trimis în lagăr, în numele democrației): „Unde ați fost dumneavoastră, era nord-vestul Ardealului, cedat deja Ungariei și nu puteau să vină jandarmii români, au fost jandarmii horthysti”. Răspunsul lui Wiesel: „Eh, acum nu mai contează detaliile…

P.S. Domnule Amiral și salvator de oraș, autoscări și plase gonflabile rezolvăm și noi? Că e Guvernul dumneavoastră! „Al meu”, cum zice șefu… fi-v-ar prostul schior pe pârtie de râs… Nu de alta, dar pe Antonescu l-ați omorât deja, de mai multe ori! El e mereu vinovat! Nici mormânt nu are! Dar cu ȚARA ASTA aveți vreo treabă, în afară să vă piș..i pe ea?

Antonescu a băgat Țara în război, Antonescu s-o scoată!

… să țineți minte cuvintele astea, sunt ale marilor politicieni ai momentului 1944, care NU au vrut să își asume NIMIC, așa cum faceți și voi acum! Mor oameni în mijlocul orașului Constanța și vi se rupe, nu e nimeni responsabil, dar VOI conduceți! … mai discutăm despre asta, domnule expert militar Amiral!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.