Spread the love

Moderatorul TV Rareș Bogdan deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Ideologic vorbind, era oarecum previzibil, notorietatea din ultimii ani a lui Rareș Bogdan a crescut tocmai pe discursul vehement împotriva PSD, dar mai domol la adresa opoziției. Pe alocuri, am fost de acord cu el, mi-am luat și eu gaze în Piața Victoriei, admit că PSD a făcut tâmpenii colosale, însă, per ansamblu, Rareș Bogdan a făcut o combinație de naționalism cu opoziție, care i-au adus ipostaza de astăzi: primul loc pe lista PNL!

Putem să speculăm în fel și chip. Este adevărat că toate partidele din România sunt într-o criză de leadership politic, faptul că acestea nu reușesc să genereze oameni cu credibilitate se vede și, mai ales, se simte. Eugen Tomac este președinte la PMP de niște ani deja și tot Traian Băsescu este emblema partidului; PNL a jonglat cu Marian Munteanu și alți importați în ultimii ani, fără succes, iar în cazul PSD se vede din avion că, pentru prima dată în trei decenii, partidul se bazează pe electoratul de facto și nicidecum pe liderul pe care nu îl au, plecatul Victor Ponta fiind astăzi pe cai mari tocmai pentru că a speculat această situație!

Revenind la Rareș Bogdan, candidatura anunțată astăzi este complexă. M-aș fi bucurat, pentru că el provine din breasla noastră, a jurnaliștilor, dar nu mă grăbesc… Rareș Bogdan, deschizând lista, a atras atenția asupra lui și nu asupra lui Vasile Blaga, de exemplu, cu mari probleme penale, aflat în umbră în ultimii ani, dar revenit în forță pe un eligibil loc 4! Din toată grămada de jurnaliști de la conferința de presă a PNL, nimeni nu a sesizat prezența lui Blaga, deși era lângă microfonul lui Orban și Rareș Bogdan!

Exemplul de mai sus este pentru Bucureștiul care nu a sesizat acest mic detaliu. Dar, cel mai important detaliu ne privește pe noi, constănțenii! Eu nu am uitat că Rareș Bogdan și-a cazat familia la Phoenicia două veri, pe gratis, iar seară de seară făcea emisiuni în care aproape că ne bătea dacă nu înțelegeam că Mohammad Murad este cel mai român dintre români și unicul român și cel mai român dintre românii care nu sunt români, pentru că Murad este singurul român și toți românii merită bătaie dacă nu acceptă că Murad e unicul român în viață! Cam pe acolo erau emisiunile…

Întâmplarea face ca Mohammad Murad să fie una din variantele PNL Constanța pentru Primăria municipiului. Relatam ÎN EXCLUSIVITATE în vara anului trecut că liberalii constănțeni s-au înghesuit la hotelul unicului român, unde au rașchetat niște sticle de vin, ca să-l ridice în slăvile administrației locale.

Devine interesant.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *