E.ON, cel mai mare operator european de reţele energetice, a RESPINS solicitările de a ÎNCHIDE gazoductul Nord Stream 1

E.ON, cel mai mare operator european de reţele energetice, a respins solicitările de a închide gazoductul Nord Stream 1, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei pentru publicaţia Rheinische Post, transmite Reuters. Săptămâna trecută, autorităţile germane au suspendat procedurile de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, un proiect de 11 miliarde de dolari care ar fi urmat să dubleze livrările de gaze naturale ruseşti în Germania, tot ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina. Sâmbătă, premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut închiderea Nord Stream 1, care transportă gaze ruseşti spre Germania din 2011.

E.ON, care deţine o participaţie de 15,5% în Nord Stream 1, susţine că proiectul „este complet diferit de actualele discuţii privind Nord Stream 2″.

Nord Stream 1 a fost aprobat şi este un gazoduct complet operaţional. Capacitatea sa a fost utilizată complet în ultimii doi ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei germane.

Printre investitorii în Nord Stream 1 se află Gazprom, companiile germane Wintershall DEA, PEG Infrastruktur E.ON, firma olandeză Gasunie şi cea franceză Engie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *