Dureri de cap la PNL Constanța: Rezeanu îi solicită lui Făgădău repunerea în funcție. Căliminte, al doilea învingător în instanță!

Fostul consilier local Romeo Rezeanu este, teoretic, de săptămâna trecută, din nou în această funcție, întrucât a obținut în instanță anularea ordinului emis de fostul prefect, Adrian Nicolaescu. Rezeanu obținuse o victorie de etapă pe 4 octombrie, când i-a fost admisă cererea de suspendare. După o amânare a pronunțării, Rezeanu a obținut anularea ordinului nr. 277/21.06.2017, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Rezeanu a CÂȘTIGAT și pune PNL Constanța pe jar: se poate întoarce în funcția de consilier local

Marți, Rezeanu a trimis o solicitare la Primăria Constanța, prin care solicită reprimirea în funcție, PNL Constanța fiind astfel într-o situație inedită. Este pentru prima dată când instanțele judecătorești se pronunță cu privire la conflictele din partidele politice și, astfel, conducerea liberală de la malul mării va trebui să găsească o soluție, rapid.

De asemenea, marți, celălalt consilier exclus din partid, Horia Căliminte, a obținut, la rândul său, o victorie similară cu a lui Rezeanu și ar trebui să se alăture colegului său în Consiliul Local. Se ivesc astfel mai multe probleme. În această perioadă de excludere, Rezeanu și Căliminte nu și-au încasat indemnizațiile cuvenite. Apoi, cum se rezolvă problema votului lor? Poate că ar fi votat altfel decât cei doi care i-au înlocuit, respectiv Marius Tulică și Florin Gavrilă. De altfel, tocmai din acest motiv cei doi au fost excluși inițial: „indisciplină” de partid, pentru că au îndrâznit să voteze conform propriei conștiințe.

Surpriza a fost imensă și la Primăria Constanța, instituția fiind, exact ca PNL, într-o situație inedită.

„În mod normal, prefectul trebuie să comunice Consiliului Local, asa cum a făcut în cazul încetării mandatelor. Mă mir că doamna avocat nu a adresat cererea secretarului municipiului, asupra componenței sau dinamicii consiliului local… Primarul nu are atribuții în acest sens. Prefectul și secretarul municipiului sunt cei ce au atribuții. Evident că cei doi nu pot întoarce votul exprimat de consilierii locali care i-au înlocuit. Hotărârea instanței produce efecte doar în viitor, exact ca și legea. Doar în partea materială, în sensul despăgubirii, se prevede o retroactivitate a efectelor reparatorii. Trebuie înștiințat secretarul municipiului cu solicitarea de a remedia situația. Vom cere și noi hotărârile din instanțe”, a precizat un reprezentant al Primăriei Constanța, pentru TOMIS NEWS. De asemenea, primarul Decebal Făgădău îi va contacta astăzi pe liderii PNL pentru lămuriri cu privire la situația consilierilor.

Rezeanu a avut mai multe conflicte cu liderii județeni ai PNL, pe care aceștia le-au tranșat prin excluderea consilierului din partid, alături de Horia Căliminte și Remus Cristy Baisan. Pe cale de consecință, a pierdut și funcția de consilier local. De partea cealaltă, Căliminte a câștigat și el în instanță, iar Baisan a plecat pe propriul său drum, în momentul de față lucrează la propria platformă politică.

CITEȘTE ȘI:

Baisan și-a înființat partidul România Modernă și Demnă. „Sunt personalități locale care s-au alăturat și se vor alătura pe viitor. Am trăit destul în întuneric!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*