După județ, municipiul Constanța a adoptat o DECLARAȚIE DE UNIRE cu Republica Moldova

Consilierii locali municipali au adoptat, miercuri, în unanimitate, spre deosebire de colegii lor de la județ, o Declarație de Unire a municipiului Constanța cu Republica Moldova, ca răspuns la curentul unionist demarat peste Prut.

CITEȘTE ȘI:

Anul Nou debutează sub semnul Centenarului: un steag tricolor de 100 de metri unește malurile Prutului. Simion, Acțiunea 2012: „Nu mai admitem ca politicienii lași să își bată joc de acest deziderat național!”

„Facem această Unire acum, în suflet și ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chinul buneilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul Patriei istorice de voia lui Hitler și a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutățile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi, pentru ca fiii și nepoții lor să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierii locali ai PMP Constanța, respectiv Alexandru Zabara, Cătălin Papuc și Secil Cantaragiu și, miercuri, a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Până la momentul votului din Consiliul Local Municipal Constanța, peste 150 de localități și raioane (echivalentul județelor) din Republica Moldova au adoptat, prin vot, declarații de Unire cu Patria Mamă, România.

În ceea ce privește desfășurarea campaniei unioniste, peste un milion de semnături vor fi strânse în România, Republica Moldova și diaspora pentru Unire. Campania demarată de cele peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar se va desfășura în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018 și va consta în colectarea de semnături pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

Peste un milion de semnături pentru modificarea Constituției României: să cuprindă o referire explicită la Unirea cu Republica Moldova!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *