După Hârșova, Primăria Năvodari pune la dispoziție un număr de WhatsApp al Poliției Locale: Chelaru: „Măsură pentru un oraș mai sigur!”

Tot mai multe administrații locale din județ încearcă să îi determine pe cetățeni să fie mai responsabili și să anunțe Poliția Locală atunci când constată o faptă antisocială. După ce luni, 3 septembrie, Primăria Hârșova a anunțat că Poliția Locală a pus la dispoziția cetățenilor un număr de WhatsApp la care cetățenii pot face sesizări, iată că și autoritățile locale din Năvodari au anunțat că a luat măsuri pentru ca cetățenii să comunice mai ușor cu Poliția Locală.

„De acum avem Linie Verde pentru sesizări ale neregulilor constatate în orașul nostru! Pentru a eficientiza păstrarea curățeniei publice, dar și pentru sesizări ale nerespectării ordinii și liniștii publice, am înființat un număr de whatsapp al Poliției Locale Năvodari (0762200717) unde puteți trimite text, fotografii sau filmulețe total anonime pentru identificarea făptuitorilor și prevenirea neregulilor în comunitatea noastră, contribuind astfel la crearea unui oraș mai sigur pentru copii și cei dragi. Numărul de dispecerat 0241.760.307 rămâne valabil și funcțional“, precizează primarul orașului, Florin Chelaru.

Referitor la inițiativa Primăriei, consilierul local din Năvodari al PMP Costel-Aurelian Dumitrașcu spune că oamenii trebuie să aibă mai multă încredere în autoritățile locale.

„În 2017 a luat naștere aplicația „Năvodari“. O aplicație dedicată năvodărenilor, cu informații și anunțuri din toate domeniile. Tot în aplicație aveam pregătită și o secțiune special dedicată sesizărilor, prin care oamenii puțeau trimite live poze/video, iar dispeceratul Poliției Locale să le primească în timp real. Însă această secțiune n-a mai fost implementată deoarece dispeceratul Poliției Locale nu dispune de tehnologie prea performantă… Am observat că în alte orașe are succes această soluție cu sesizări pe WhatsApp și îmi doresc ca, pe această cale, oamenii să prindă mai multă încredere în autoritățile locale, trimițând sesizări atunci când surprind nereguli, în loc să se limiteze în a le poștă pe internet“, a declarat Dumitrașcu pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Poliția locală din Hârșova așteaptă sesizări privind faptele antisociale pe WhatsApp. Primarul Viorel Ionescu: „Le cer oamenilor să pună umărul“

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *