După 24 de ani, Teatrul de Stat Constanța, nominalizat la UNITER – Dă un VOT de SUSȚINERE pentru reprezentanții locali!

Teatrul de Stat Constanţa a primit două nominalizări la premiile UNITER, primele nominalizări pentru teatrul constănțean după 24 de ani. Regizoarea DIANA MITITELU a fost nominalizată la secțiunea DEBUT pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, care a avut premiera pe scena Teatrului de Stat Constanța în 29 februarie 2020. Spectacolul a fost selectat și va participa anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Actrița CĂTĂLINA MIHAI a fost nominalizată la secțiunea CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR, pentru rolul Speed din spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, care a avut premiera în 5 septembrie 2020.

Gala Premiilor UNITER, ediția a XXIX-a, va avea loc pe 19 iulie, ora 21:00, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București, Sala Mare. Până atunci, favoriții pot fi susținuți online printr-un vot (DISPONIBIL AICI). … reminder Constanța: DIANA MITITELU și CĂTĂLINA MIHAI.

Anul acesta, Premiul Senatului UNITER pentru întreaga activitate acordat pentru o actriță merge la ILEANA PLOSCARU. Alături de ea vor mai fi premiați pentru întreaga activitate actorul Marcel Iureș, regizorul Alexandru Darie (post-mortem), scenografa Geta Medinschi, iar pentru activitate critică și istorie teatrală va fi premiat Ion Parhon. 2021 este anul în care Ileana Ploscaru a împlinit 90 de ani de viață, 70 de ani de la primul său rol, pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în spectacolul „Fântâna turmelor” de Lope de Vega, în regia lui Ion Dinescu, și se împlinesc 60 de ani de la debutul pe scena Teatrului de Stat Constanța, în spectacolul „Zări necuprinse” de Nikolai Virta, în regia lui Constantin Dinischiotu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *