După 20 de ani – Lucrări de revitalizare a sistemelor de irigații din Constanța. Lungoci (PSD): „Deservesc 31.000 de hectare”

Deputatul social-democrat constănțean Lucian Lungoci a anunțat faptul că au fost finalizate lucrările de modernizare a infrastructurii electrice în amenajările Carasu Poarta Albă și Carasu Movilița:

„Dobrogea este arealul care se confruntă, cel mai des și cel mai grav, cu seceta. Seceta pedologică puternică şi extremă are efecte devastatoare asupra culturilor și implicit asupra fermierilor. Cei care au cerut sprijinul statului pentru refacerea sistemului de irigații! Acum, a venit vremea veștilor bune pentru fermierii din Constanța: lucrările de modernizare a infrastructurii electrice în amenajările Carasu Poarta Albă și Carasu Movilița sunt finalizate! După 20 de ani, a fost reluată alimentarea cu energie electrică a stațiilor Poarta Albă, din Amenajarea Carasu Poarta Albă, precum și a stațiilor Aducțiune Poarta Albă și Basarabi Pădure, din Amenajarea Carasu Movilița. Concret, la aceste stații de pompare au fost efectuate lucrări de întreținere și reparații care vor deservi o suprafață de aproximativ 31.000 hectare! Și asta nu e tot: Ministerul Agriculturii continuă investițiile în infrastructura de irigații pentru a crește suprafața irigabilă la nivelul întregii țări!”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *