După 15 mai: România RENUNȚĂ la DECLARAȚIILE PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Iohannis: „TOATĂ LUMEA va fi OBLIGATĂ să poarte măști de protecție!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, miercuri, declarații de presă, pentru a detalia intențiile anunțate marți. Amintim că Iohannis a precizat ieri că România ar putea să relaxeze măsurile restrictive după 15 mai, însă unele dispoziții vor rămâne în continuare. Totodată, purtarea măștii va deveni obligatorie în spațiile publice poate până la anul.

„Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea în scurt timp un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. Am considerat că unele dintre chestiuni ne privesc pe toți și trebuie anunțate din timp. Una este a purta masca de protecție. Am decis astăzi ca, după 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și când folosim transportul public în comun. Măsura nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, când nu va mai exista riscul infectării. O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura pe foarte mulți români: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba de libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare, după 15 mai. Rămân interdicțiile pentru adunări publice, manifestări de tot felul. Mi s-a părut important să dau această veste, ca să avem această perspectivă după 15 mai. Până în 15 mai, când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni, din păcate, la realitatea pe care am cunoscut-o înaintea pandemiei. Vom avea un plan de relaxare în pași”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *