Dublarea alocațiilor, subiect de… MOȚIUNE DE CENZURĂ. Ciolacu: „După ce se va termina starea de alertă!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că atunci când social-democrații vor depune moțiunea de cenzură pentru răsturnarea Guvernului Orban, va fi 100% sigur că trece. Potrivit lui Ciolacu, momentul oportun ar fi după încetarea stării de alertă, iar motivele vor fi majorarea alocațiilor și pensiilor.

„Când va depune PSD moțiune de cenzură, va trece. După ce se va termina această perioadă (starea de alertă – n.r.), vedem ce se întâmplă și cu pensiile, alocațiile. E o analiză mai largă. Important pentru mine e să devina funcționale cele două comisii cu Sparanghelul (AICI!) și Achizițiile (AICI!). Dacă e cum citim în presă, venim cu moțiune de cenzură care să aibă 100% sorți de izbândă. Eu doresc ca alături de ceilalți parteneri politici cu care inițiem moțiunea (ALDE și PRO România – n.r.) să îi prezentăm președintelui un program economic în primul rând și de aici să avem cu președintele un dialog despre cum să arate un Guvern până la alegeri sau de la alegeri încolo”, a spus Ciolacu.

Amintim că, pe 3 iunie, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie 2020. Este vorba de amânarea termenului de aplicare la legea PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei.

După respingerea în Parlament, proiectul a mers la promulgare la şeful statului, care o poate ataca la Curtea Constituțională sau o poate retrimite în Parlament. Între timp, tot vineri, PNL arată că nu exclude contestarea la CCR a legii privind majorarea alocațiilor. Premierul Ludovic Orban a anunțat că analizează modul în care poate ataca la Curtea Constituțională legea care dublează alocațiile copiilor și a făcut un apel la parlamentari „să nu mai voteze pomeni”.

„Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nici o legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. (…) Dacă nu suntem prudenți, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică. Toate măsurile luate de noi au ținut economia la un nivel de activitate mulțumitor. Efectele crizei economice provocate de epidemie nu sunt așa de mari cum arătau estimările”, a declarat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.