Spread the love

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat și în săptămâna 03.08.2020 – 09.08.2020. Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat  245 de unități respectiv  77 de restaurante, 2 cafe-baruri,  3 pizzerii, 31 de  unităţi tip fast – food, 7 braserii, 19 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, 2 snack-bar, 8 rulote,  49  de magazine alimentare, 17  laboratoare de cofetărie/patiserie, 1 gelaterie, 1 stand  produse alimentare, 3 unități tip bistro,  4 tonete si 1 autoutilitară.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la:

  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare;
  • depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică;
  • funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 60 de unități, respectiv  27 restaurante, 10 unități tip fast – food, 8 unități tip bufet, 4 rulote, 12 magazine alimentare, 11 baruri, 2 bistro, 1 braserie, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 mijloc de transport auto și 1 stand de produse alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 469.800 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. A fost emisă 1 Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru 1 unitate de tip fast food.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *