DSP Constanța calmează spiritele: „Numărul mare raportat este determinat de introducerea în sistem a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente”

Potrivit raportării de vineri a Institutului Național de Sănătate Publică, în județul Constanța sunt înregistrate 9.837 cazuri confirmate, cu 970 mai mult decât în ziua precedentă. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.358 persoane au fost reconfirmate pozitiv, iar în cazul județului Constanța, este vorba de 394 persoane.

Numărul record înregistrat la Constanța este unul… de speriat. Între timp, DSP Constanța a transmis că nu sunt motive de îngrijorare.

Numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în județul Constanța este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente. O medie a ultimelor zile arată faptul că, în județul Constanța, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi). Facem mențiunea că de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma națională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanța. De asemenea, la nivelul județului sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creșteri: 28 de persoane la un club sportiv din județ și 20 de persoane la un cămin de bătrâni”, au precizat reprezentanții DSP Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.