Drumarii vor colaborare cu ISU și Poliția și să afle în timp real când se produc accidentele. Crușoveanu (PNL): „Nu văd o problemă dacă vor să fie mai prompți. Dotare au? Competențe?”
Drumarii vor să fie anunțați în timp real despre producerea de accidente pe șoselele din România așa cum se întâmplă cu serviciile de intervenție. Ei propun o colaborare între CNAIR, ISU și Poliție. Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” al angajaților din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere solicită încheierea unui acord de colaborare între instituție, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Inspectoratele de Poliție Județene, astfel încât drumarii să fie anunțați în regim de urgență și să intervină cu promptitudine în cazul accidentelor produse pe drumurile naționale și pe autostrăzi. Detalii, AICI!
Odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, deputații din Comisia de transporturi și infrastructură se vor confrunta cu propunerea. În fața acestei idei, deputatul constănțean al PNL, Marian Crușoveanu, membru al Comisiei pentru transport și infrastructură din cadrul Camerei Deputaților, cel care a propus recent instalarea mai multor semnalizări electronice de avertizare pe Autostrada Soarelui pe timpul sezonului estival, apreciază faptul că este binevenită ideea promptitudinii, însă trebuie clarificate o serie de aspecte, cum ar fi atribuțiile:
„Nu văd de ce ar fi rău să fie conectați în timp real. Este adevărat că în timpul sezonului avem mai multe accidente, cum am și văzut pe autostradă, sunt și mai multe cadavre… Deci ar avea oarecum o logică. Mă gândesc și la degajarea după un accident, ulei pe asfalt, fel și fel de obiecte care trebuie adunate. Ar putea fi o măsură benefică în privința accidentelor. Apoi, mai e ceva, ei nu au atribuții în a acorda prim ajutor. Le trebuie și mașinile cu dotările necesare. În caz de deces, sacii respectivi, unde depozitează… Sunt mai multe chestiuni care derivă… Dar, în principiu, nu am o problemă cu CNAIR dacă vrea să fie mai prompt. Să vedem și proiectul care va ajunge în comisie și o să-i întreb care sunt competențele lor. Poliția autostradă știm ce competențe are, IGSU – descarcerare, CNAIR – marcaje rutiere, mici reparații. Ce ar putea face ei în cazul unui accident? Dau un exemplu: la un accident s-a rupt o balustradă. Nu se înlocuiește în 5 minute, trebuie înlocuită, nu te ajută cu nimic că afli cu 5 minute mai devreme…”, a precizat deputatul Crușoveanu, pentru TOMIS NEWS.