Drulă și-a lansat candidatura pentru șefia USR: „Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril!” Ședință de URGENȚĂ la Constanța, pentru stoparea PRĂBUȘIRII

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii.Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta”, a afirmat el.

Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru preşedinţia USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des şi laud la fel. Şi mereu o fac sincer şi fără ocolişuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta”, a scris Drulă, sâmbătă, pe Facebook.

El a susţinut că USR este acum cel mai mare partid de opoziţie.

„Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi şi colosul PSD-PNL. Şi în joc este modernizarea ţării noastre. În aceşti ani am învăţat că politica este un joc de echipă. Vedetismul şi politica pe persoană fizică nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democraţia nu poate funcţiona fără încredere, respect şi delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de fi liderul acestei construcţii frumoase, ce poartă numele USR”, a adăugat Cătălin Drulă.

Liderul interimar al USR a afirmat că leadershipul „înseamnă să-ţi pese”.

Şi vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ţi pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine şi cu cei care ţi-au dat încrederea. Să nu te fereşti de responsabilitate şi să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei să pui mâna pe el şi să-ţi pese de pasageri„, a arătat Drulă.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirma, în aprilie, că în luna octombrie fomaţiunea politică va avea Congres.

Ședință de urgență la USR pentru a stopa căderea abruptă în sondaje

Sedință de urgență la USR. Speriați de căderea în sondaje și ajungerea într-o zonă în care nu prea mai sunt luați în seamă în nici un del de combinație și colaborare politică, conducerea partidului și-a convocat în acest weekend toți parlamentarii și șefii de organizații într-o întâlnire maraton. La întâlnirea de la Mamaia, USR-iștii trebuie să găsească soluții ca să stopeze degringolada în care este partidul condus interimar de Cătălin Drulă după înmulțirea zvonurilor privind o posibilă sciziune.

Mai mulți parlamentari și europarlamentari de la fostul PLUS s-au văzut săptămâna trecută cu Dacian Cioloș și au discutat despre posibilitatea crearii unui nou partid. Surse din conducerea centrală au lansat în presă că întâlnirea a fost un eșec și că nimeni din europarlamentarii sau parlamentarii foști PLUS nu ar fi fost dispus să îl urmeze pe fostul premier în „noua aventură” în afară de europarlamentarul Dragoș Tudorache. Pare însă că lucrurile stau mai nuanțat și Cioloș nu pare să fi renunțat la ideea unui nou partid. În cele doua zile cât vor sta la malul mării, cei în jur de 500 de membri, printre care toti parlamentarii, liderii de filiale, comunicatori si membri simpli usr-iștii, vor discuta și despre căderea libera in sondaje a partidului și de slaba activitate parlamentara a deputaților și senatorilor partidului.

Până duminică, vor trebui să vină și o nouă strategie a partidului pentru perioada următoare, strategie care să readucă USR în în prim-planul scenei politice. Surse din partid spun că se vor inspira din tipul de acțiuni al parlamentarilor AUR, adică acțiuni de tip „raid” cu impact mediatic imediat. În perioada următoare toți parlamentarii, oamenii cunoscuți din partid, liderii de organizații au ca sarcină să facă acțiuni de stradă, să perfecteze acțiuni de interacțiune intensă cu oamenii, și să meargă din ușă în ușă și să discute cuoamenii. Se va discuta și detaliile organizării Congresului USR pentru a alege un președinte al partidului, actualul președinte având statutul de interimar. De amintit că au existat informații potrivit cărora Dacian Cioloș ar vrea constituirea unui „Front anti-USL” alături de Forța Dreptei condus de Ludovic Orban.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *