Drulă o „curtează” pe Kovesi ca să candideze din partea USR la prezidențiale. ATAC la Cioloș

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale, din partea USR, că orice soluţie este posibilă, în general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne . Să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie, a mai spus Drulă.

În primul rând cred că ar trebui să o întrebaţi sau să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie decât cea de procuror european. Eu vpd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei”, a spus Cătălin Drulă.

El a precizat că nu o cunoaşte pe Laura Codruţa Kovesi şi nu s-a întâlnit niciodată cu aceasta.

„Eu mă gândesc că poate cumva nu îşi doreşte o carieră politică, asta trebuie să lămurească dumneaei”, a spus Drulă, arătând că el admiră munca acesteia la Parchetul European.

Întrebat dacă Kovesi ar putea fi un candidat din afara partidului la prezidenţiale, Drulă a spus: „Orice soluţie este posibilă, în general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne dar, la numite momente, poate fi o soluţie să ai şi un candidat extern”, a răspuns preşedintele USR.

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat, luni, la Profit News TV, că le cere colegilor săi să fie oameni de echipă. Despre aripa CURAJ din partid, el a spus: „Aici este o singură echipă, echipa USR, şi am tranşat-o la alegeri”. Preşedintele USR a continuat: „În interior putem să avem dezbateri, opinii diferite, bucurii şi supărări, dar niciun partid normal la cap, pe lumea asta, nu este în cinci culori. (..) Le cer să fie oameni de echipă şi cred că şi ei au înţeles asta, până la urmă, rezultatul obţinut la alegeri arată clar ce îşi doresc membrii USR şi ce îşi doreşte şi societatea”.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar putea fi candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Cătălin Drulă a spus: „Sigur nu!”. Cătălin Drulă a fost întrebat ce este Dacian Cioloş pentru el. „O dezamăgire”, a răspuns liderul USR, arătând că şi REPER e „parte din aceeaşi dezamăgire”.

Despre demisiile din USR, din ultima perioadă, Drulă a spus că în prezent USR are 68 de parlamentari din 80 cât avea iniţial. „Cred că suntem 68, am fost 80”, a spus el, arătând că un parlamentar, Tudor Benga, deşi a demisionat şi a rămas independent, nu a plecat la REPER ci i-a spus că nu are nicio intenţie de alăturare la REPER sau la alt partid, fiind o neînţelegere cu filiala din Braşov. „Suntem, de departe, al treilea grup, după PNL şi PSD. Suntem un grup masiv, ca idee, în prima legislatură am avut în jur de 40 de parlamentari”. a spus Drulă.

Despre celelalte partide apărute pe dreapta, Forţa Dreptei şi REPER, liderul USR a spus că partidul său se identifică clar ca „modernizator, europeni, liberali”. Despre REPER, Drulă a spus că „nu are niciun sens de a exista, pentru că e o variantă mult mai mică”. „USR este o instituţie, cu reprezentare în ALDE, la nivel european, în România are voturi în spate, are 68 de parlamentari, are primari. Celelalte partide nu se regăsesc deloc în zona asta de valori”, a spus el.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *