Drulă îi AMENINȚĂ pe transportatori: „NU mai putem să permitem ca drumurile să fie distruse”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că, în urma controalelor ISCTR, au fost date amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de ei: „Nu mai putem să permitem ca drumurile să fie distruse de cei care supraîncarcă vehiculele de transport”.

Controale ISCTR: sancțiuni de peste 1,5 milione de lei. Spunem stop practicilor ilegale din transporturi care duc la stricarea drumurilor naționale. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier tocmai a încheiat o acțiune de control care a durat o săptămână și care a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane și TIR-uri, spre și dinspre Portul Constanța. Nu mai putem să permitem ca drumurile sa fie distruse de cei care supraîncarcă vehiculele de transport”; transmite Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor prezintă câteva date finale despre amploarea și efectele operațiunii desfășurate pe A2, E60 și E87, cu 16 echipaje ale ISCTR care au stat în teren 24 de ore din 24, de pe 1 până pe 8 august:
– 817 de vehicule au fost verificate;
– 542 de vehicule au fost cântărite;
– 196 de vehicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate;
– 266 de procese verbale întocmite pentru constatarea a 321 de contravenții;
– peste 1,5 milioane de lei – cuantumul sancțiunilor aplicate de inspectori.

Am discutat cu noua conducere a ISCTR și mă bucur să anunț că acțiunea nu va rămâne singulară. Așa cum am cerut, asemenea controale vor fi organizate pe plan național și tot mai des de acum înainte. Echipajele de control ISCTR au ca sarcină să se asigure că cei corecți nu sunt dezavantajați de concurența neloială a celor care nu respectă regulile. Așadar, am un mesaj clar pentru transportatori: trebuie să respecte legea”, conchide Drulă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *