Drulă, despre plecarea lui Cioloş din partid: „Care este rostul de a face un proiect de vanitate pe persoană fizică?”

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune că „oficial” nu are nicio informaţie cu privire la eventuala plecare a lui Dacian Cioloş şi a altor europarlamentari ai USR din partid, dar că o asemenea acțiune i se pare lipsită de sens.

Eu discut cu orice coleg din USR. Atâta timp cât sunt nişte informaţii pe surse pe care dumnealui (Dacian Cioloş – n.r.) înţeleg că le-a dezminţit până la un punct… Dar trecând peste asta. Care este rostul de a face un proiect de-ăsta, aşa, aproape ca un proiect de vanitate pe persoană fizică, altul decât USR care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască? (…) Care e rostul, dacă ai luat două proiecte separate, le-ai făcut unul mare, care este în familia liberal-europeană şi se bate cu popularii şi cu socialiştii, să mai faci o aşchie lângă? Nu are niciun sens din lumea asta şi eu sper să nu se întâmple aceste lucruri pentru că aici este casa bună a tuturor celor care vor să construiască, e un partid viu, un partid cu reguli, un partid instituţie”, a menționat Drulă, întrebat de ce nu l-a sunat pe Dacian Cioloş atunci când a văzut informaţiile privind eventuala plecare a acestuia.

El spune că este „complet ilogic politic” ca o parte din USR să se rupă, reafirmând că speră ca acest lucru să nu se întâmple. „Nu am vorbit cu nimeni care să-şi dorească să plece din această construcţie”, mai spune Drulă.

„Am văzut şi eu ştiri în spaţiul public. Eu, personal, nu am discutat cu domnul Cioloş. Telefonul meu e disponibil. Ultima dată a discutat cu dumnealui chiar recent despre participarea la Congresul ALDE care este săptămâna viitoare, unde USR va fi reprezentat, congresul familiei din care facem parte, liberalii europeni. Mi-a spus că nu poate să meargă, chiar i-am făcut o invitaţie pentru a veni ca parte din delegaţia noastră, o să avem o delegaţie puternică. Şi pentru că vorbim de familia liberal-europeană din care facem parte, USR are un loc bine definit pe scena politică românească”, a adăugat el.

Acesta arată că partidul este „într-un trend de creştere” în sondajele de opinie.

Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi. Sâmbătă, Ciprian Teleman, fost ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din USR, prin intermediul unui mesaj intern adresat colegilor. Ciprian Teleman a fost preşedinte al organizaţiei PLUS Ilfov, înainte de fuziunea partidului cu USR.

Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi. Se confirmă astfel informațiile care anunțau acum câteva zile scindarea USR.

Printre parlamentarii  care îl vor urma cu siguranţă pe Dacian Cioloş se numără Andrei Lupu, care a şi anunţat public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş. Anca Dragu, promovată de Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al Senatului, e indecisă, relatează news.ro. Alături de Dacian Cioloş ar mai urma să plece şi europarlamentarii: Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru şi Alin Mituţă, susţin sursele citate.

Vor fi între cinci şi 10 parlamentari care vor pleca alături de Dacian Cioloş în noua formaţiune. Sunt puţini, având în vedere că pe listele USR au obţinut mandate peste 20 de senatori şi deputaţi care provin din vechiul PLUS. Pe hârtie, dacă era urmat de toţi oamenii pe care i-a băgat în Parlament, Cioloş ar fi avut grupuri separate şi la Senat, şi la Camera Deputaţilor”, susţin surse apropiate fostului premier.

Cioloş a demisionat de la conducerea USR în 7 februarie, după ce Biroul Naţional a respins planul său de revitalizare a partidului. La jumătatea lunii mai, a apărut informaţia conform căreia Dacian Cioloş urmează să îşi anunţe demisia din partid, alături de  câţiva apropiaţi ai lui, cel mai probabil europarlamentari.

Deputatul USR Andrei Lupu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că este printre cei care se gândesc să plece din USR. „Eu sunt îngrijorat în mod real de felul în care arată USR în acest moment” a spus el precizând că s-a închis la vârf şi un număr restrâns de oameni ia decizii. Despre Dacian Cioloş, acesta a spus că a avut o discuţie cu sute de membri, despe cum trebuie să arate o platfomă de principii, doctrinară, pentru viitorul României.

Săptămâna aceasta, Vlad Voiculescu, liderul USR Bucureşti, le-a transmis colegilor, într-un mesaj intern, în contextul informaţiilor privind o plecare a lui Dacian Cioloş din partid, că „nimeni din conducerea filialei Bucureşti şi niciunul dintre reprezentanţii organizaţiei în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă”. „Rămânem aici şi construim mai departe în USR”, a afirmat Voiculescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *