Drulă a preluat (interimar) șefia USR: „Vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte! Vom monitoriza activitatea ministerelor și agențiilor”

Cătălin Drulă, președinbtele interimar al USR, după demisia lui Dacian Cioloș, a anunțat, marți, că USR va face opoziție pe bune și va monitoriza activitatea actualului Guvern.

Am mare încredere în continuare. Unitatea partidului este prioritatea mea. Sunt convins că vom ieși mai puternici. USR va face opoziție pe bune. Vom lupta cu un sistem corupt și inept. Vom avea pentru fiecare minister și agenție câte un grup de monitorizare. USR va face opoziție pe tot terenul. Ne reconectăm la oameni”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, susține că va lua o decizie dacă va candida la șefia USR, dar deocamdată va rămâne în funcția de președinte interimar. Drulă le-a transmis celor de la PLUS că nu trebuie să plece din partid, pentru că reprezintă o echipă.

Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte, iar acesta este mesajul meu atât pentru colegii mei, cât și pentru cei de la PSD și PNL: USR va face opoziție pe bune. Vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării. Vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră. Vom avea chiar pentru agenții, pentru instituții astfel de echipe și care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare. USR va face opoziție pe tot terenul și imediat cum situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziție, propunem politici publice reformiste și pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte – și altele, despre care vom vorbi în perioada următoare, sunt deja în pregătire. Vom munci uniți ca să oferim României alternativa pe care o merită. Zilele confortului în coaliția aceasta disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere și s-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România. Celor de la PLUS, le transmit că suntem toți în echipă, că nu mai vorbim de culori diferite, nu mai suntem două partide diferite. Asta este o decizie pe care o voi lua în momentul în care vom organiza Congresul pentru un președinte plin al USR. Nu o să-mi dau demisia din această funcție. Nu vreau să comentez gestul lui Dacian Cioloș, eu am ajuns președinte interimar pentru că sunt cel mai votat vicepreședinte, nu am candidat la funcția de președinte al USR.”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a spus, marți, că se gândește la viitor, la ceea ce se va întâmpla cu partidul, lăsând poarta deschisă pentru Dacian Cioloș.

E o dezbatere pe argument,e civilizată. E un moment că suntem cu un partid democratic. Eu vreau să vorbesc despre ce se va întâmpla de astăzi. Asta depinde de dumnealui. Sunt convins că va dori să contribuie la acest proiect. Suntem toți o echipă. Acum o săptămână eram cu toții la Mogoșoaia, să o apărăm pe colega noastră. Nu suntem din plastic, suntem vii. Eu vorbesc despre viitor”, a spus Cătălin Drulă.

Trebuie să ținem cont de situația epidemiologică. Trebuie să ne gândim bine și responsabil”, a spus acesta, întrebat despre data la care se va organiza un Congres pentru alegerea președintelui.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.