DRAME în Ucraina: GROPI COMUNE în orașul bombardat Mariupol

Sub bombardamentul constant al Rusiei, muncitorii din orașul port Mariupol, asediat din sudul Ucrainei, îngroapă în grabă și fără ceremonie zeci de civili și soldați ucraineni morți într-o groapă comună. Cu morgile debordând și cu mai multe cadavre neadunate în case, oficialii orașului au decis că nu au timp să organizeze înmormântări individuale. Astfel, un șanț adânc de aproximativ 25 de metri (27 de metri) săpat într-un vechi cimitir din inima orașului se umple cu cadavre adunate de lucrătorii din serviciile sociale municipale din morgi și case private.

Gropi comune 1

Unele sunt aduse învelite în covoare sau pungi de plastic. Patruzeci au venit marți, încă 30 până acum miercuri. Acestea includ victime civile ale bombardamentelor asupra orașului și soldați, precum și civili care au murit din cauza bolilor sau din cauze naturale. Alți muncitori din oraș aduc și cadavre, așa că numărul îngropaților crește rapid, iar totalul din mormântul lung este acum neclar.

Gropi comune 2

Orașul intenționează să închidă acest mormânt joi, dacă bombardamentele se opresc suficient pentru a permite muncitorilor să facă acest lucru. La porțile cimitirului, o femeie a întrebat dacă mama ei se numără printre cei îngropați în șanț. Ea a spus că și-a părăsit cadavrul cu trei zile înainte în fața morgii, cu o etichetă de hârtie pe care îi scria numele atașat. Mama ei a fost înmormântată acolo, i-au spus muncitorii femeii, care au refuzat să-i dea numele.

Gropi comune 3

Oficialii ucraineni au declarat că cel puțin 17 persoane au fost rănite într-un atac aerian rusesc asupra unui spital de maternitate și de copii, în timp ce se crede că peste 1.200 de civili din Mariupol au fost uciși în timp ce Moscova „terorizează” populația captivă cu atacuri din ce în ce mai brutale.

Gropi comune 4

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *