Dragomir și Chițac prinși pe picior greșit de față cu Blaga și Gorghiu. „Nu facem alianță nici cu mama!”

Non combatul PNL față de PSD nu mai are nevoie de nici o prezentare la Constanța, iar acest aspect s-a văzut din nou, vineri, cu ocazia conferinței de presă organizată cu prilejul demarării Ligii Aleșilor Locali. Evenimentul are loc la Constanța, iar la conferința de vineri au participat co-președinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac și președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre.

Vergil Chițac s-a prezentat ca de obicei, șters, fără mesaj, neconvingător și vizibil iritat de jenanta situație în care presa a divulgat conducerii centrale a PNL că viitorul nu sună prea bine pentru liberalii care se pregătesc pentru alegerile din 5 iunie.

„Avem o discrepanță în țara noastră când vorbim de est și vest sau când vorbim de accelerarea absorbției fondurilor europene, pentru că suntem într-o situație delicată. În altă ordine de idei, mâine vom avea într-un cadru festiv lansarea candidaților. Eu apreciez că lucrul ăsta se întâmplă la Constanța, bineînțeles vedem încă o dată atenția pe care PNL o acordă alegerilor locale din acest an la Constanța. Sigur că și strădaniile noastre vor fi pe măsură în această campanie electorală”, a spus Vergil Chițac.

Alina Gorghiu a precizat că „astăzi, am un feedback mai bun legat de domnul Vergil Chițac decât atunci când l-am cunoscut”, stârnind rumoare în sediul liberalilor, situație care, în aparență, a convins-o pe șefa liberalilor că doar ce a fost autoarea unei perle, în contextul în care Chițac nu se ridică la nivelul așteptărilor.

„Cred că se întâmplă această opoziție, nu o dată l-am văzut și pe candidatul nostru la CJ domnul George Dragomir și pe domnul Vergil Chițac în pozițiile publice criticând PSD-ul pe diverse teme. M-aș bucura să văd de la fiecare candidat că o face în fiecare zi. A fost o perioadă în care, probabil, și-au creionat strategia de campanie și să știți că validarea pe CJ s-a făcut târziu, dar sunt convinsă că acest lucru se simte, dacă nu-l simțiți e… întotdeauna e vina candidatului. Am așteptări mari de la rezultatul alegerilor din 5 iunie, nu concepem să pierdem Constanța. Este prima dată când județul poate scăpa de o patalama, unde foarte multe lucruri sunt cu dedicație. În naivitatea mea, nu iau în calcul altă variantă. Domnii Chițac și Dragomir sunt candidați puternici, care știu în ce competiție s-au băgat, care știu că PSD este principalul adversar, iar mandatul politic care li s-a dat este acela de a câștiga municipiul și județul!”, a spus Alina Gorghiu.

„Nu facem alianță nici cu mama!”

Joi, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a precizat că nu exclude o nouă „unificare” a dreptei. Unificare, reunificare, termeni intens folosiți de oamenii dreptei în ultimii 25 de ani, au reprezentat soluția câștigătoare când a fost vorba de alegeri, în general prezidențiale. Așadar, există posibilitatea ca o nouă alianță să aibă loc și la Constanța, cu ocazia proximelor alegeri locale.

Dragomir a precizat că nu exclude nici un scenariu pentru Primăria Constanța, dar exclude PSD din orice calcul politic.

„După ce alegerile se vor finaliza, după ce vor fi aleșii primarii și cei din CJ, să se așeze la masă și să stabilească ce e mai bine pentru administrație, să se termine cu scandalurile, cu ura. (…) Nu exclud nimic! Când vorbim de dreapta în România, nu exclud! Până nu parcurg măcar o singură discuție, nu are rost. Teoretic, nu resping, dar nu înseamnă că… (…) PSD e singurul pe care-l exclud!”, a spus Dragomir.

Întrebat despre o potențială alianță electorală, Vasile Blaga a desființat acest scenariu, spre stupefacția lui Gheorghe Dragomir.

„Este o decizie de un an, din luna mai, de la Pitești, prin care nu facem alianțe pre-electorale cu nimeni. Nici cu mama! Nici la alegerile locale, nici la generale, este decizia partidului. Când se vor constitui majorități post-electorale, este la libertatea organizațiilor județene, pentru că situația diferă de la un județ la altul!”, a tranșat problema Vasile Blaga.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.