Dragomir răsuflă ușurat. Instanța a RESPINS cererea lui Chițac de suspendare a alegerilor. „Delegații de la Constanța ar putea să nu fie primiți la Congresul PNL!”

După îndelungi dezbateri, marți, când liberalii au refuzat să prezinte instanței niște documente, apoi miercuri, când discuțiile au depășit două ore de discuții, joi dimineață instanța a decis să respingă cererea de suspendare a alegerilor interne ale PNL. Astfel, președintele PNL, Gheorghe Dragomir, răsuflă ușurat și, în această după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor, poate să organizeze liniștit alegerile la județ.

CITEȘTE ȘI:

La liberali se lasă cu sânge pe pereți. Chițac: „La Constanța, PNL a făcut tot timpul „tovangă” cu PSD! Alegerile sunt gestionate fraudulos, ilegal!”

Senatorul Vergil Chițac, tot mai vocal în ultima perioadă, acționase împotriva actualei conduceri locale a PNL la forurile superioare de la București, contestând alegerile de la municipiu din 31 martie, dar și în instanță, care s-a pronunțat joi dimineață și a respins cererea.

CITEȘTE ȘI:

Se apropie Marea Ciocnire în PNL: Alegerile la municipiu „bătute în cuie” pentru 31 martie, când Chițac e la Adunarea Parlamentară NATO. Senatorul CONTESTĂ ALEGERILE în INSTANȚĂ!

Lupta rămâne deschisă

Disputele nu s-au încheiat, pentru că judecătorul nu a judecat pe fond, adică nu a decis cine are sau nu are dreptate, ci faptul că acțiunea inițiată de Chițac nu poate fi judecată, întrucât nu s-au epuizat căile de atac din interiorul PNL, așa cum senatorul ne-a confirmat.

„Instanța a admis excepția lor (a actualei conduceri a PNL – n.r.), care spunea că acțiunea nu poate fi judecată în contencios administrativ. Nu s-a făcut o judecată de fond, au fost niște excepții pe care le-au invocat, ceva de genul că nu e de competența instanței să judece (disputa – n.r.). Este o chestiune de etapă, e normal să nu se judece pe fond, întrucât nu s-au epuizat căile de atac în interiorul partidului. Avem o contestație la Comisia de Arbitraj, care are ca termen 6 mai, dacă nu se vor pronunța până atunci se va considera că am încheiat toate demersurile conform statutului, de a ne rezolva și mergem în instanță pe fond, să cerem anularea. Noi acum am cerut ca ședința județeană să se amâne, pentru că noi credem că este viciat procesul de alegeri la județ, atâta timp cât alegerile de la municipiu au fost fraudate! Prin urmare, delegații municipiului nu sunt cei care trebuie să își exprime votul și municipiul are 40% din populația județului! Judecătorul are dreptate, trebuia să se pronunțe Comisia de Arbitraj de la nivel național. Pe 6 mai trebuie să fie soluția, atunci se împlinește termenul de 30 de zile. Judecătorul nu s-a pronunțat pe fond, a zis că nu se încadrează în contencios administrativ și nu merge mai departe”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii se pregătesc de alegeri: Bogdan Huțucă se ia la întrecere cu Mihaela Andrei

„PNL ar putea să își ia măsuri de precauție și să nu primească delegații Constanței la Congres”

Potrivit senatorului PNL, lupta rămâne deschisă, întrucât, pe 6 mai a.c., Comisia de Arbitraj a PNL trebuie să se pronunțe în privința contestației, iar acțiunile din instanță pot fi reluate. În acest context, conducerea centrală a PNL ar putea să blocheze accesul delegaților liberali din Constanța la Congres.

„Dacă ne dau dreptate, se refac toate alegerile. Eu sunt sceptic în privința asta, pentru că sunt niște cooperative pe acolo, însă nu e nici o problemă: mergem în instanță, sunt căi de atac. Dacă, pe final, instanța va decide că avem dreptate, tot ceea ce este în spate se anulează! Poate să fie și Congresul PNL. Ei (conducerea centrală a PNL – n.r.) pot să își ia măsuri de precauție, pentru că Congresul este organizat cu cel puțin trei pătrimi (din numărul total de filiale – n.r.), un sfert din organizații pot să lipsească! Pot să își ia această măsură de precauție, să spună că atâta timp cât există o problemă și nu știu ce se întâmplă acolo, Constanța nu trimite delegația! Altfel, riscă, în final, dacă instanța se pronunță în 17 iunie în favoarea noastră, să se anuleze tot în județ!”, a concluzionat senatorul Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

SCANDAL MONSTRU în PNL! Boroianu îl trimite pe Muhscină la municipiu. Chițac: „Nu renunț la mandat!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *