Dragnea visează la 10 miliarde de euro pentru primari, din FSDI. Huțucă (PNL Constanța): „Nu au acești bani! Cofinanțarea din Fond nu asigură proiectele mari ale primăriilor. Este o infuzie… electorală!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță că, de joi, 2 mai a.c., intră în vigoare Fondul de Dezvoltare și Investiții, 10 miliarde de euro fiind alocate comunităților locale pentru investiții.

„Românii merită să aibă aproape de casă școli, grădinițe, creșe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă și canalizare, rețea de electricitate și gaze naturale. Sunt bani și pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale și lăcașuri de cult. Ține numai de primar să vină cu doar două documente la București și banii merg la comunitate, pentru oameni. Punem la dispoziția primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, universitatilor 10 miliarde de euro pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună”, a spus Dragnea.

Suma este enormă la prima vedere, însă liberalii atrag atenția că anunțul lui Liviu Dragnea nu este realist. De fapt, aceștia arată că este o minciună de proporții.

„În 2019, suma pe care o are la dispoziție Fondul este de… 63 milioane de euro (300 milioane lei)!”, a precizat senatorul Florin Cîțu.

Nici la Constanța entuziasmul nu este cuvântul de ordine. Din perspectiva președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cele 10 miliarde de euro nu vor putea fi niciodată bugetate și, mai mult, suma repartizată pe fiecare primărie este una modică, insuficientă pentru a acoperi mari proiecte.

„Este modul tipic al PSD de a-și face campanie electorală. Să sperăm cei 10 miliarde se vor regăsi, într-adevăr, în proiectele comunităților locale (râde). Nici vorbă, nu au cum să bugeteze, pentru că Fondul nu a fost bugetat nici până acum și întrebarea este dacă vor reuși cumva să găsească finanțare pentru toți acești bani. Nu cred că vor reuși în nici un fel să bugeteze toată această sumă. În al doilea rând, suma destinată per primărie este una relativ mică. Asigură o cofinanțare pentru proiecte care nu sunt foarte mari. Vin niște firimituri, exact! Când ai venit cu o sumă de 50.000 de euro înseamnă că vorbim de proiecte care nu îți asigură nu știu câți kilometri de asfaltări sau reabilitări de clădiri, este așa… o infuzie… o infuzie electorală i-aș spune!”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.