Dragnea, în delir, după moțiune: „Parlamentarii au fost amenințați cu dosare! Veți ști numele premierului înainte ca eu să îl anunț în CExN. Altă întrebare!” Programul de guvernare se MODIFICĂ

Învingătorul duelului de miercuri din Parlament, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat relaxat în cadrul conferinței de presă organizată pentru a marca concluziile moțiunii de cenzură și planurile de viitor pentru guvernare.

Dragnea își exprimă convingerea că președintele Klaus Iohannis „va accepta propunerea noastră”, însă, drept garanții, a oferit „discuțiile intense de zilele următoare din partid”.

„Eu sunt absolut convins că președintele Iohannis va fi interesat de stabilitatea României și, la consultări, va accepta propunerea noastră. (…) Din moment ce președintele României a anunțat că luni sunt consultările… (…) Din partea mea sau a colegilor mei, domnul Grindeanu nu va avea de suferit. Nu mai este membru PSD și rămâne cu cei care s-a înconjurat, acolo să aibă grijă, cu noi nu are nici o problemă. (…) Astăzi nu discutăm de vânătoare de vrăjitoare. Fiecare organizație în zilele următoare va discuta fiecare caz în parte… (…) Propunerea o veți știi dinainte de a o propune eu în CExN!”, a spus Liviu Dragnea.

PSD Constanța merge cu Dragnea! „Condamnăm tentativa de preluare ilegitimă a guvernării de către Sorin Grindeanu și Victor Ponta”

Președintele PSD susține că se gândește la patru persoane care s-ar încadra în cerințele funcției de conducere guvernamentală, însă anunță că „sita CExN va fi foarte deasă”.

„În zilele următoare fiecare ne vom gândi la posibile variante. Eu am patru variante de doamne și domni. O să citez pe un coleg al meu celebru: „altă întrebare!” (…) După ziua de astăzi, credeți că jucăm ping-pong? E o discuție serioasă, pe care vreau să o purtăm în CExN. Avem toate argumentele să finalizăm săptămâna viitoare votul pentru viitorul Guvern. Nu avem nici un interes să prelungim criza. Până la sfârșitul săptămânii viitoare intrăm cu votul final în Parlament. Sita CExN va fi foarte deasă!”, a mai spus Dragnea.

„Vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greșeala pe care am făcut-o!”

Președintele PSD și-a cerut „scuze tuturor românilor” pentru situația în care s-a ajuns și a comentat și despre discuțiile pe care le-a întreprins recent cu UDMR. Totodată, Liviu Dragnea anunță că „unii dintre colegi au fost amenințați cu dosare”.

„Vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greșeala pe care am făcut-o! Cred că trebuia să discutăm mai mult în partid despre variantele de premier. Am crezut în acest om, nu am ceva personal cu el, dar ca și garanție sunt discuțiile din zilele următoare. (…) Regret informațiile neadevărate care au ieșit în presă (cu privire la discuțiile cu UDMR – n.r.). Despre UDMR am avut și avem un acord de colaborare parlamentară, așa cum era firesc am discutat și cu UDMR în aceste zile ca să vedem dacă susțin moțiunea sau nu. Acele proiecte erau în procedură parlamentară. Niciodată în aceste zile, nici eu, nici domnul Tăriceanu, nu am avut o discuție dusă la capăt pentru a face un troc pentru voturile pentru moțiune. Așa ceva nu e permis! (…) Unii dintre colegi au fost amenințați cu dosare! Eu am și câteva SMS-uri, s-ar putea să aibă și alții, au fost amenințați cu dosare, ceea ce este de nepermis! Toți parlamentarii noștri au fost oripilați. Colegi ai lor îi amenință cu dosare dacă votează moțiunea de cenzură! Nu știu dacă cei care amenințau se bazau pe ceva, dar faptul este foarte grav!”, a mai spus Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu, a doua propunere a PSD pentru funcția de premier. Dragnea: „Sevil Shhaideh este amenințată cu moartea! Vinovații vor da socoteală!”

În finalul conferinței, Liviu Dragnea a anunțat că programul de guvernare va suferi modificări, pentru „a putea recupera întârzierile”.

„Programul de guvernare va conține câteva modificări, pentru că e vorba de o serie de întârzieri, care au generat evenimentul de astăzi. Se lucrează la aceste modificări. Facem aceste modificări pentru a ajunge la aceleași obiective. (…) Programul de guvernare va fi flexibilizat pentru a putea recupera întârzierile, dar obiectivele rămân aceleași”, a concluzionat Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *