Spread the love

28 de lideri județeni ai PSD și-au pus semnătura pe o scrisoare prin care îi vor cere demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din cea de președinte al Camerei Deputaților. De asemenea, se solicită și convocarea de urgență a Comitetului Executiv Național, entitatea care poate în cel mai scurt timp să convoace Congresul.

Printre semnatari sunt, în general, cei care au contestat în ultimii doi ani mersul lucrurilor în partid, de la Mihai Tudose, la Niculae Bădălău și, mai nou, vicepremierul Paul Stănescu și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Concomitent cu scandalul dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea, scrisoarea celor 28 ar putea fi cel mai serios test pentru șeful PSD, întrucât este pentru prima oară când un număr atât de mare de grei ai partidului îi cer demisia. De asemenea, se reține faptul că numărul contestatarilor crește și cărora li se adaugă și persoane cu influență mare. De la scrisoarea Ecaterinei Andronescu din luna august, la cea a Gabrielei Firea de la începutul acestei luni, redactarea celei semnată de 28 de lideri ar putea să-i pună capac lui Liviu Dragnea.

Banias așteaptă schimbarea

Plecat din coaliția de guvernare la partidul fondat de Victor Ponta, Pro România, deputatul constănțean Mircea Banias consideră că „orice schimbare în momentul acesta este oportună”.

„Probabil și-au dat seama că partidul nu merge în direcția pe care și-o doresc. Nu aș comenta foarte multe, pentru că e problema lor internă și nu știu ce au de împărțit, dar cred că orice schimbare în momentul acesta este oportună pentru România! (…) Liviu Dragnea nu prea participă la lucrările Camerei Deputaților. În primele două săptămâni ale începutului sesiuni de activitate au avut și ei o grămadă de întâlniri, de ședințe. Noi ne vedem de calendarul nostru (Pro România – n.r.), ne pregătim de Congresul din 20-21 octombrie”, a spus Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Legea salarizării produce prăpăd! Banias: „Nu știu dacă era necesară trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat” Seidler, USR: „Este o lege prost pregătită!”

Turcescu insistă pe moțiunea de cenzură și speră la suceala parlamentarilor PSD

Scrisoarea greilor PSD îl bucură pe deputatul de Constanța al PMP, Robert Turcescu, care ne-a precizat că îi cunoaște pe unii dintre semnatari, pe care îi consideră de bună credință. Această inițiativă, potrivit lui Turcescu, ar putea fi coroborată cu moțiunea de cenzură, pentru care PMP insistă la începutul acestei sesiuni parlamentare, întrucât ar avea, teoretic, succes: revolta din PSD ar face ca mulți parlamentari social-democrați să voteze împotriva guvernului instalat și susținut de Liviu Dragnea.

„Îi felicit! Pe unii dintre ei îi cunosc și sunt niște oameni serioși și chiar cred cu adevărat în social-democrație. Nu spun că toți, mulți dintre ei (semnatari – n.r.) sunt și oportuniști și simt miros de sânge în momentul de față. Dar, sunt oameni care chiar își doresc un PSD modern și sunt îngrijorați de apucăturile dictatoriale ale lui Liviu Dragnea, care e transformat într-un mic Ceaușescu! (…) Poate că vor reacționa din ce în ce mai mulți parlamentari PSD, pentru că prăbușirea lui Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea nu poate avea loc decât printr-o moțiune de cenzură, care să fie votată în principal și de parlamentari ai PSD! Din păcate, PNL și USR sunt reticente, ba chiar refuză să susțină un astfel de demers, ceea ce mă face să cred că nu e o judecată a lor, e foarte curios cum cineva îi oprește în acest joc politic de dărâmare a Guvernului Dăncilă, pentru că așa cum am spus – este un moment prielnic”, a spus Robert Turcescu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Turcescu: „Păstrarea lui Dragnea la șefia Camerei Deputaților ar însemna o tragedie”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *