Spread the love

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că cel puțin un ministru din Guvern va fi schimbat cât de curând. Ultimele tensiuni din partid și incompetența mai multor miniștri sunt motivele pentru care premierul Viorica Dăncilă va face în perioada următoare o evaluare.

Împreună cu doamna premier stabilim data Comitetului Executiv. Nu s-a discutat despre o restructurare, ci doar despre o posibilă remaniere. (…) Sunt șanse zero să nu plece niciun ministru, să nu existe remaniere guvernamentală”, a precizat Liviu Dragnea, iar lista celor bănuiți că vor pleca din fruntea ministerelor este una generoasă.

Pe de altă parte, absența unui sondaj pe acest subiect spune foarte multe, s-ar putea confirma faptul că Guvernul nu se bucură de sprijin popular. Desele gafe fie ale premierului, fie ale multor miniștri, nu au cum să nu determine o încredere scăzută a populației în Guvernul condus de Dăncilă. De asemenea, neînțelegerile politice sunt o altă cauză pentru viitoarea remaniere, printre aceștia figurând ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, un oponent al lui Dragnea. Șeful PSD a precizat că este nemulţumit de activitatea unor miniştri, dar nu a dorit să nominalizeze nici un membru al Guvernului.

CITEȘTE ȘI:

PSD vs. PSD: A mai câștigat o luptă, dar nu și războiul! Votul de încredere: Dragnea, victorie în Comitetul Executiv Național!

Totuși, potențialii eliberați din funcții ar putea fi următorii: George Ivașcu(Cultură), Lucian Șova (Transporturi), Dănuț Andrușcă (Economie), Bogdan Trif (Turism), Ioana Bran(Tineret și Sport), Bogdan Cojocaru (Comunicații) și Paul Stănescu (Dezvoltare Regională). Se pare că acestora li s-ar putea adăuga Mihai Fifor (Apărare) și Eugen Teodorovici, a cărui debarcare e cerută cu insistență de baronul de Tulcea, Horia Teodorescu.

Ministru al Turismului în cabinetele Grindeanu și Tudose, Mircea Titus Dobre abia așteaptă debarcarea de la ministerul în cauză a lui Bogdan Trif. Dobre i-a purtat sâmbetele acestuia de când a preluat ministerul, susținând constant că, fiind incompetent, Trif doar copiază sau termină proiectele începute în fostul mandat.

„Nu mă pronunț înainte să văd exact remanierea. Însă, pot să spun că Bogdan Trif a demonstrat că nu este capabil să gestioneze acest domeniu și ca argumente pot să folosesc tot ceea ce am postat pe Facebook și am spus în ultimele luni. Ca o concluzie, pot să spun că este cel mai slab Guvern de la Revoluție încoace!”, a spus Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

LEGEA TURISMULUI „uitată” în sertarele Guvernului! Rea-voință sau lene? Dobre (Pro România Constanța): „Operatorii din turism mai au de așteptat, ministrul Trif nu este interesat!“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *