Două spectacole programate în weekend la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța vă oferă, ca întotdeauna, o varietate de opțiuni în ceea ce privește alegerea dumneavoastră culturală! Astfel:

Vineri 8 decembrie de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, publicul constănțean este invitat să râdă în hohote alături de echipa favorită în „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu. Un spectacol de improvizație „de fiecare dată altfel” care nu are un scenariu și nu are un deznodământ cunoscut, pentru că spectatorii sunt cei ce dau ideile pe care actorii improvizează. Și tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă este câștigătoarea „meciului”.

În distribuție: Ecaterina Lupu, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Lucian Iftime, Florin Aioane, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, Cătălin Bucur, Vlad Lință. Actorii sunt acompaniați live de pianistul Vlad Pasencu, care improvizează și el o muzică adecvată poveștilor inventate de actori.

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, este programat spectacolul „Îndoiala” de John Patrick Shanley, în regia Dianei Mititelu. În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Unde e granița între tandrețe și abuz? E încălcată sau nu? Îndoiala se instalează în suflet mai repede decât s-ar crede. Iar îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce determină spectatorii să-și formeze convingeri potrivit propriilor experiențe sau date personale.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Este un spectacol care te tulbură, te pune pe gânduri, te provoacă să te îndoiești. (Andreea Telehoi, Teatrul azi nr. 5-6).

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *