Două șlepuri cu peste 1.000 de tone de deșeuri, descoperite în Portul Murfatlar

Două șlepuri cu peste 1.000 de tone de deșeuri au fost descoperite de polițiștii de frontieră, în Portul Murfatlar. „Marfa” transportată pe apă a venit din Bulgaria și urma să ajungă la o companie din București. Garda de Coastă a informat marți, cu privire la controlul efectuat împreună cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța. Cele două nave cu motor transportau, în mare parte deșeuri metalice.

„În urma verificării documentelor, s-a constatat că acestea sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deşeuri feroase. Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deşeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conţin lubrifianţi şi uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori – baterii, piese auto cu componente din cauciuc”, se arată în comunicat.

Garda de Mediu Constanța nu a permis intrarea deșeurilor în țară. Cele două șlepuri au fost returnate cu încărcăturile către expeditor., mai precizează sursa citată. În 2021, poliţiştii de frontieră au descoperit 23 de cazuri de deşeuri neconforme. Astfel, în Portul Constanţa Sud Agigea au fost depistate 1.900 de tone de deşeuri, în Portul Murfatlar – 1.000 de tone, în PTF Vama Veche – 100 de tone şi în PTF Negru Vodă – 45 de tone.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.