Spread the love

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, joi, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la 10 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere. Iniţial, prima instanţă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, i-a aplicat acestuia pedeapsa de 15 ani.

CITEȘTE ȘI:

Alți șapte inculpați din dosar au primit condamnări sau au fost achitați și menționăm aici pe Adrian George Gâmbuţeanu, fost şef al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii DNA au dovedit că Nicușor Constantinescu a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare de peste 5 milioane de euro către mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 24 martie 2014, Nicuşor Constantinescu, în calitate de preşedinte al CJ Constanţa şi Adrian Gâmbuţeanu, director al RAJDP, au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi o parte din restul inculpaţilor, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale Consiliului Judeţean Constanţa. Nicuşor Constantinescu a fost acuzat că şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de şef al Consiliului Judeţean, determinând un prejudiciu în dauna CJ Constanţa în valoare de peste 30 milioane lei. Procurorii au susţinut că, în perioada 14 mai – 11 septembrie 2012, Constantinescu a făcut plăţi nelegale în cuantum de peste 1,2 milioane lei către RAJDP Constanţa în cadrul proiectului de interes public judeţean „Caravana estivală a judeţului Constanţa”.

Nicuşor Constantinescu execută în prezent o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea celor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *