Dosarul CMZ: Cererea de eliberare condiționată a lui Nicușor Constantinescu, RESPINSĂ de Tribunalul Constanța

Tribunalul Constanţa a respins, luni, cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanța, Nicușor Constantinescu, de eliberare condiţionată din penitenciar, în dosarul „Centrul Militar Zonal”, în care a fost condamnat la cinci ani de detenţie.

Decizia instanţei de judecată este definitivă.

CITEȘTE ȘI:

Nicușor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

Recent, fostul preşedinte al CJ Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive. Solicitarea se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru marţi, 19 martie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*