Dosarul „bani la PSD”: Cum a „picat” Horia Constantinescu pe interceptările DNA! Procurorii s-au SPERIAT și îngroapă ancheta – AUDIO, DOCUMENTE

Două persoane au fost reţinute în luna mai a.c. de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut şi primit bani de la un om de afaceri căruia i-ar fi promis că pot interveni pe lângă factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii unei firme. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a două persoane fizice fără calităţi speciale, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada noiembrie 2022 – 6 aprilie 2023, cele două persoane ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 40.000 euro şi un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părţile sociale pe care acesta din urmă le deţinea în cadrul unei societăţi comerciale.

„În schimbul acestor foloase, cei doi inculpaţi i-ar fi promis omului de afaceri că îşi vor exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii societăţii comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpaţi i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni şi pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceştia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce priveşte aceeaşi societate”, precizau atunci anchetatorii.

Este vorba despre Cristina Nae, administratorul agenției de turism Bonjour International Tour, care a avut dispoziție de suspendare a activității din partea ANPC. Imediat, cei doi reținuți de DNA – Liviu Zamfir și Florin Stanciu Pistol – au abordat-o pe Cristina Nae pentru a „rezolva” situația. Stanciu Pistol este fin al lui Lucian Pahonțu, șeful SPP. Potrivit Cristinei Nae, solicitările acestui grup nu au fost deloc modeste: o șpagă de 100.000 de euro, 10% din cifra de afaceri și 5.000 de euro lunar! De asemenea, din discuțiile avute de administrator, reține și alte nume importante: Horia Constantinescu, președintele ANPC; Paul Anghel, adjunctul lui Constantinescu și prieten foarte apropiat sau Sorin Mierlea, de la Info Cons.

Procesul verbal al ANPC

Amenda ANPC

 „Sub acest pretext devenind un concurent în piața din România au stat la pândă cei ce aveau să influențeze autoritățile la decizia de suspendare a agenției timp de 6 luni. În luna februarie am depus cerere de redeschidere a activității la CRPCMB dar aceștia au facut încă odată abuz în functie răspunzând în 35 de zile evaziv (depășind termenul legal). Regret enorm să știu că există în România practici neloiale și anticoncurențiale la care dau concursul inclusiv autoritățile statului. În luna martie a început ancheta DNA care este în curs de desfășurare având 5 mandate de supraveghere video, audio și de fotografiere. (…) Nu avem turiști la destinații,nu avem turiști afectați. Avem un număr de 11 pachete care au vouchere sau reprogramări de la incidentul cu Marsa Matruh cu destinația Turcia sau Egipt, primii alegând vacanța în luna septembrie. Un număr de 15 pachete care sunt atât clienți sau furnizori și au procese pe rolul instanței de judecată și totodată un număr de 13 pachete care așteaptă rambursarea având pachete din 2022. Nu avem turiști afectați sau care au vacanțe în derulare. Totodată vă menționez că avem de recuperat sume mari de bani de la unii furnizori”, ne-a explicat contextul Cristina Nae, care a decis să facă o sesizare la DNA.

„Am învățat din reușite dar si din eșecuri și am decis să colaborez cu Direcția Națională Anticorupție  pentru ca România merită să fie o țară curată”, a explicat femeia pentru TOMIS NEWS.

Din acest moment a început, practic, colaborarea dintre Cristina Nae și DNA. Inițial și pe parcursul anchetei, procurorii anticorupție s-au comportat exemplar, filaje, interceptări – inclusiv pentru Cristina Nae care și-a dat acordul – toți cei implicații fiind filați oriunde s-au deplasat, inclusiv la… prostituate.

Mandatul de interceptare asumat de Cristina Nae

Mandat

„În data de 24 mai a fost făcut flagrantul final când cel ce era plecat din țară pe cont propriu din conducerea ANPC domnul Paul Anghel fiind plecat la Chișinău lucru verificat și confirmat de către procurorii DNA a revenit și au discutat în data de 23.05 să pregătesc 100000 de euro, suma ce avea să se împartă între Horia Constantinescu președintele ANPC și celelalte nume implicate. În momentul în care am dat banii pe care îi primisem marcați de la DNA am întrebat unde se duc  Răspuns Liviu Zamfir: La Horia Miron Constantinescu (în data de 23 mai acesta îmi specifica următorul aspect: „Auzi măi Toma necredinciosu, doar nu crezi că va scrie Horia pe bilet, va scrie unul din subalternii lui)” Eu: „Biletul îi fusese predat domnului Paul Anghel, asupra lui a fost găsit doar cel mare, detaliat, lucru confirmat de procurorii DNA). Răspuns: „Vin cu biletul și să pregătești cealaltă parte de banii. Tot ce vor de la tine este sa îți ții gura. Flagrantul făcut de DNA primul în luna aprilie este specificat clar numele domnului Pahonțu care a dat mâna cu toți (dețin această înregistrare). Unul dintre cei arestați este finul domnului Pahonțu care lucra la contrainformații România-Dubai, iar a doua persoană arestată este domnul Liviu Zamfir care explică cum pâinea se împărțea prima dată între domnul Pahontu și domnul Horia Constantinescu”, ne-a mai explicat Cristina Nae.  

Potrivit administratorului Bonjour, colaborarea cu procurorii DNA a decurs șnur, așa cum reiese și din instructajul de pe parcursul anchetei:

Discutii

Blindată de tehnică de ascultare și cu o mulțime de oameni ai legii prin preajmă, Cristina Nae s-a dus cu curaj la întâlnirile cu grupul. Din discuțiile cu Liviu Zamfir reiese foarte clar cum este compus acest grup, care sunt persoanele exacte și traseul banilor. În vârful acestui grup figurează Horia Constantinescu, președintele ANPC și potențială propunere a PSD Constanța pentru primăria municipiului, așa cum reiese din interceptările din acest dosar și intrate și în posesia TOMIS NEWS, pe care astăzi vi le dezvăluim:

Câte controale ai văzut tu la restaurantele astea:

„Îmi dai mie și eu îi dau lui”:

Prima tranșă de 40.000 de euro care „se împarte și la Horia Constantinescu”:

Sunt niște interese financiare. O pâine o împărțeau așa, acum trebuie s-o împartă așa“:

Pentru Cristina Nae a fost foarte clar care sunt aceste interese financiare. Horia Constantinescu trebuia să ducă și la partid. Relevant este însă alt aspect. După ce a fost clar pentru anchetatori că e vorba de Horia Constantinescu, ancheta s-a oprit brusc. Procurorii au invocat denunțătorului Cristina Nae faptul că „probele nu sunt suficiente ca să îl chemăm pe Horia Constantinescu la audieri” și, prin urmare, ancheta se concentrează doar pe cei doi reținuți. Denunțătorul s-a trezit astfel, pe holurile DNA, complet abandonată de procurorii anticorupție care au încercat să o calmeze. În prezent, Cristina Nae, fiind abandonată de DNA, se teme pentru viața și familia sa, anunțând la DIICOT faptul că grupul despre care discutăm „a angajat pe cineva ca să mă omoare”:

„Procurorul a spus că sunt deșteaptă și să nu dau nimic în aprilie să ajungă la peștele mare. Cât erau în birou plin cu camere. La un moment dat Florin a simțit că sunt agitată. Era clădirea plină de mascați, le puneau aparaturi sub mașini. Iar unul s-a dus spre balcon și a venit să mă strângă de gât, dar doar a urlat. În fine. Ajungem în mai. 4 ore mă calmau pe zi (cei de la DNA – n.r.) să nu clachez. Pentru că nu am vrut să mă mai duc. Păi au plătit pe unul să mă omoare! Am făcut plângere și la DIICOT. Dar acolo durează”, a concluzionat Cristina Nae, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

24 de comentarii la „Dosarul „bani la PSD”: Cum a „picat” Horia Constantinescu pe interceptările DNA! Procurorii s-au SPERIAT și îngroapă ancheta – AUDIO, DOCUMENTE

  • luni, 22 aprilie 2024 la 13:52
    Legătură permanentă

    Buna ziua,
    Aceste comentarii si calomnii la adresa mea nu au facut altceva decât să vă demonstreze contrariul prin faptul ca societatea a intrat în reorganizare având de recuperat plății nedatorate.
    In legatură cu dvs care comentați domnule Lupu nu mă faceți să mai aveți un denunț la DNA sau uitați cine sunteți? Să vă fie rușine aveati contractul penalizat 100% dar stimatul asociat si administrator a folosit influentă ca fiind un factor decisiv în legaturile dvs directe cu Hisky la Iasi dar si cu Horia Constantinescu.
    Vă intreb acum vă place vocea mea? Stimate domn o să fi surprins cu cine te-ai pus iar prin aceste pagini false cu turist inselat cu x sau y ar fi cazul să o lase mai încet cei 2 în cauză care se stiu pentru că au fost descoperiți.
    În legătură cu domnul Horică ceasul lui bate tic-tac iar disperarea de a se scuza se acuză singur.
    Stimate domn eu nu pot afirma ca sunteti o persoana specială ci doar un om jalnic care va ajunge fix unde ii este locul și nu uitați să raspundeți la pct de vedere nu de alta dar a fost al doilea abuz si vi se ia dreptul de a candita.
    Ce ziceți mergeți să vindeți porumb că vi se potriveste rolul?
    Mai spalați paharele de la restaurant nu de alta dar am nota de plata poate va trimit prietenul spagar sa ii dati ploconul.
    Mergi și dă cu mopul Constanța nu este de moaca ta de mafiot.

    Răspunde
  • sâmbătă, 16 septembrie 2023 la 20:53
    Legătură permanentă

    Vă rugăm frumos sa incetati cu aceste minciuni, aberații deoarece vom ieși cu adevărat public prin conferinta de presa cu acte în fata.
    Dacă mai aveți întrebări dupa ce veți afla public ce s-a întâmplat vom răspunde detaliat.
    Toate aceste acuzații la adresa mea, conturi false, amenințări au fost preluate de organele de cercetare
    Mai multe amănunte vor fi publice la conferința de presă( in atentia celor ce insulta sa citească și legea denigrarii atunci când veți vedea adevarul in acte vom acționa in instanta fiecare denigrare in parte, forumuri, furturi de domenii, etc)
    O seara frumoasă si cu aceste cuvinte Vă reamintesc SOCIETATEA BONJOUR INTERNATIONAL TOUR S.R.L nu este formata din NAE ADRIANA CRISTINA CI TOTODATA ADMINISTRATOR CU 50% COCEA GABRIEL SAMUEL care a preluat și activele și pasivele societatii.
    Atenție mare la DREPTURILE MELE IN CALITATE DE PERSOANA.

    Răspunde
  • marți, 22 august 2023 la 15:55
    Legătură permanentă

    Tu vb de decență,tepara ordinara,te-ai întins cu toți pe unde te -ai dus sa inchei contracte,te dădeai la turisti ,tot DNA te punea?,râdeai de toate vedetele pe care le luai dupa tine,le filmai pe ascuns ,chiar nu ai frica de D -zeu,sa scrie toți turiștii……ca nu poți inchide gura la toti,sa verifice cineva ce tâmpenii aberezi!Banii de avocați ai?sa iti cumperi masina?apartament pe numele lui fita,cum dracu nu te verifica nimeni,habar nu ai sa legi 2 vorbe,mare firma ai de o vor toți!

    Răspunde
    • sâmbătă, 16 septembrie 2023 la 20:57
      Legătură permanentă

      Toate aceste comentarii au fost trimise mai departe și cu siguranță se va descoperi persoana din spate.
      Tic – tac totul se apropie de sfârșit și nu veți reuși sa mai distrugeti nimic și totodată veți da declarații pentru cea ce ati afirmat.
      O seara frumoasă si este o vorba: lasa prostii sa latre că va veni ziua când se vor pune cu botul pe labe.

      Răspunde
  • duminică, 20 august 2023 la 07:58
    Legătură permanentă

    Bună ziua. Va rog frumos sa incetati cu toate aceste acuzații. Ati avut timp un an sa denigrați sa acuzați fals dar în calitate de creditor cu peste 50% se descoperă pe zi ce trece de cel desemnat administrator judiciar adevarul. Incetati cu minciunile si lasati legea sa decida daca am actionat sau nu corect. Pentru toata lumea este clar in acest moment ca este o dezinformare totala si o manipulare din partea dvs. Cea ce multi au si primit raspuns de la organele de control. Isteria cauzata de acesti domni care majoritatea este unu singur va da socoteala organelor de cercetare. Incetati cu aceste minciuni pentru ca sunteti minoritari la masa credala cand va vor chema. O zi frumoasa.

    Răspunde
  • luni, 31 iulie 2023 la 18:48
    Legătură permanentă

    Buna ziua! incredibil, cum de aceasta “doamna” nu este intrebata de ce a fost inchisa agentia; de ce a primit atatea amenzi si de la ANPC si de la Ministerul Turismului. A vandut vacante care nu s-au concretizat niciodata. Ajungeau oamenii in aeroport, faceau check in si dansa anula vacantele. Fara explicatii. Dupa saptamani de zile a inceput sa invoce cazul de forta majora. Oare cei care o indruma in ale justitiei nu stiu ca forta majora se anunta inainte, nu dupa.. dupa cum bate vantul… Are de restituit bani la sute de turisti, dansa spune cateva zeci de contracte, corect pentru ca ii era lene sa faca contract pentru fiecare familie, facea un contract pentru 7-8 familii. Cei interesati pot cauta pe internet recenziile oamenilor care asteapta de un an sa isi primeasca banii.

    Răspunde
    • luni, 31 iulie 2023 la 18:56
      Legătură permanentă

      Buna ziua este declarat tot pe pagina bonjour în privința pachetelor.
      Ce este pe google sunt can-can. Erau oamenii angajați nu eu făceam contracte iar când făceam eu întrebăm cum doriți.
      Vorbe în vânt de către agenția care mă pândește in Constanta
      O zi frumoasa

      Răspunde
    • sâmbătă, 5 august 2023 la 00:08
      Legătură permanentă

      Buna seara asa cum va autointitulati turist fara nume.
      Va aduc la cunostinta ca incepe verificarea actelor isr Agentia Bonjour International Tour a avut o frumoasa activitate cand asociatul si administratorul intrat în luna iulie 2023 isi reia meseria de denigrare.
      Dacă aceste aspecte vor fi descoperite in acte cat si cele relatate de mine acest domn care nu si-a platit nici macar cea ce a primit 50% va raspunde pentru declinul societatatii cat si pentru datoriile creata fara sa il intereseze de nimic, mintind in mod exagerat DESI AVEA SITUATIA PASAGERILOR DIN 29 08 , se trezeste acum ca el nu vrea insolventa el vrea firma.
      Un sfat pentru toata lumea nu aveti încredere decat in familie si cititi cea ce semnati.
      Totodată faceți-va asigurari care acopera aceste lucruri deoarece turistul roman care munceste pentru o vacanta mai bine este asigurat si nu este supus acestor lucruri care sunt de durata.
      Asigurarea storno cu clauza in caz de faliment este recomandarea mea sa fiti asigurati ca primiti banii in aceste situatii.

      Răspunde
    • sâmbătă, 16 septembrie 2023 la 20:59
      Legătură permanentă

      Cititi regulamentul și după vom sta de vorba.
      Dar mai bine cu mine ati încheiat socotelile din acest moment.
      Analfabeții și atotștiutori se găsesc pe toate drumurile, important este cel ce câștiga.

      Răspunde
  • luni, 31 iulie 2023 la 18:41
    Legătură permanentă

    Domnule Marius Florian, eu va inteleg ca vreti sa aveti articole de scris, dar inainte de a accepta sa scrieti aceste fantasmagorii pe care vi le-a prezentat aceasta femeie, ar fi trebuit sa-i solicitati o expertiza psihiatrica. Femeia traieste in lumea ei. Cand vede ca nu reuseste sa scoată situatia cum vrea ea, incepe sa arunce amenintari in stanga si in dreapta. Acelasi lucru l-a facut cu toti turistii care si-au cerut banii inapoi pentru vacantele anulate. Acum vad ca arunca niste acuzatii grave la adresa organelor care i-au suspendat activitatea. Oare degeaba i-au suspendat-o? A pacalit zeci de turisti ( poate sute) si a refuzat sa ramburseze ( va trimit eu inregistrari audio in care spune clar ca refuza sa ramburseze… ceea ce ati pus in articol sunteti macar convins ca nu e o inregistrare dintre ea si sotul sau o cunostinta?)
    Verificati portalul instanțe si vedeti cate dosare are si astea-s doar o mica parte, nu toti turistii au avut bani s-o dea in judecata. Chiar merita sa-i publicati aberatiile?
    Mi-as dori sa existe un jurnalist care sa puna cap la cap la cap informatiile despre Nae Adriana, sa vedeti cine ar trebui inchis, cine ar trebui cercetat penal.

    Răspunde
    • luni, 31 iulie 2023 la 18:58
      Legătură permanentă

      Același agenție aceleași persoane in total 3 care au dat țeapă unei judecătoare și au pierdut in instanta că am dat eu probe.
      Vă aștept să mai pierdeți și cu Bonjour de 4 ori.
      La revedere

      Răspunde
      • miercuri, 23 august 2023 la 10:34
        Legătură permanentă

        Bai fraților!!! în ce tara trăim??,cred ca DNA lucrează cu oamenii de cea mai joasa speță,cum.pot colabora cu o asa tepara,o mincinoasa ,cum nu verifica nimeni,unde sunt banii turistilor,de ce nu ii întreabă nimeni pe turisti situația reala (omul își cere banii de nebun?nu!!! a plătit pt vacanta și cu 2 zile înainte de plecare se anulează) cum sunt agresați cu sute de mesaje ,amenintati cu procese de denigrare,când ii luați interviuri de ce nu o întrebați de situația turistilor reala ,nu ce indruga ea,întrebați agențiile cu care a lucrat cate tepe le-a dat?În final esti o femeie de cea mai joasa speță,mare păcat de familia ta!!În mintea ta bolnava crezi ca noi cei înșelați suntem puși de un singur om!!Ai probleme grave la mansarda ,ar trebui sa iti ceri o expertiza poate asa vei mai scapa de pușcărie!!!

        Răspunde
    • sâmbătă, 16 septembrie 2023 la 21:03
      Legătură permanentă

      Stimate Cocea tic-tac ai sa dai socoteala.
      Inregistrarile erau oricum înregistrate mai sus și se aude toată conversatia nu paragraful care ai vrut.
      Liniște ca ești ultimul în măsura sa vorbești.
      Ești răspunzător cu drepturi egale și în cele 4 săptămâni se va preda raportul unde, când și cine a dus la declinul societății.
      Din păcate Bonjour International Tour a fost și va rămâne un succes real în turism pana la intrarea administratorului 2 nimeni niciodată nu a avut nimic de obiectat. Ai distrus o firma vei plati pentru asta.

      Răspunde
  • luni, 31 iulie 2023 la 18:37
    Legătură permanentă

    Anchetata bine trebuie sa fie dansa. Mai sunt 22 de zile si se implineste un an de cand are datorii la turistii ramasi cu ochii in soare in aeroport, cu check in deschis.
    Rusinea turismului romanesc arata cu degetul catre oricine, dar pe dansa sa nu o acuze nimeni. Este corectitudinea intruchipata.
    Sunt curioasa cati turisti afectati exista cu adevarat, cei monitorizati numai de dansa, cei care nu au depus plangeri.

    Răspunde
    • luni, 31 iulie 2023 la 18:47
      Legătură permanentă

      Multi, foarte multi. Pe pagina FB “teapa bonjour” s-au plans de vacante anulate foarte multi turisti.
      Sunt turisti cu vacante anulate inca de anul trecut din aprilie, iar ultimii sunt cu vacante anulate luna aceasta.

      Răspunde
    • luni, 31 iulie 2023 la 19:00
      Legătură permanentă

      11 pachete in derulare
      13 cu rambursări
      15 pe instanta atât clienți cât și furnizorii
      Situația a fost depusă la instanta odată cu introducerea cererii de insolventa.

      Răspunde
    • duminică, 20 august 2023 la 08:00
      Legătură permanentă

      Buna ziua, sa ma ancheteze cine vrea . Am fost si am aratat adevarul, relax. Inca putin si vom vedea zicala aia : HOTUL STRIGA SA SE ACOPERE

      Răspunde
  • luni, 31 iulie 2023 la 13:18
    Legătură permanentă

    Sustin tot ce a spus comentatorul de mai sus. Este o tepara nenorocita. Bani de spagi a avut, dar sa dea turistilor inapoi nu a avut si a facut scandal cu toata lumea, iar ca sa nu mai dea banii inapoi a bagat firma in insolventa. Are probleme grave la mansarda! Trebuie internata pe viata la Spitalul de nebuni!

    Răspunde
    • luni, 31 iulie 2023 la 18:38
      Legătură permanentă

      Asa este! Bani de amenzi si scandaluri, procese a avut si are, insa pentru despagubirea turistilor nu are!

      Răspunde
    • luni, 31 iulie 2023 la 19:01
      Legătură permanentă

      Erau banii de la DNA
      Daca nu citiți bine articolul ar trebui să vă informați flagrant / banii marcați

      Răspunde
    • miercuri, 2 august 2023 la 21:34
      Legătură permanentă

      Domnule Lupu ne puteti spune si noua relatia dvs cu stimatul Hotia Constantinescu cu care luati masa la restaurant?

      Răspunde
    • duminică, 20 august 2023 la 08:02
      Legătură permanentă

      Stimate domn cu relatii in parlament, ar fi cazul sa va scoateți nasul daca nu vreti sa va pun public tot. Wolf îți place vocea mea acum ? Mare arentie ce vorbesti ca esti un mare mincinos si ma bucur enorm ca esti cercetat.

      Răspunde
  • duminică, 30 iulie 2023 la 22:19
    Legătură permanentă

    Distinsa doamna spune ca nu sunt turisti afectati, o contrazic, sunt foarte mulți turisti afectati. Eu si familia mea suntem afectati. Nu doar ca nu am mai avut vacanta anul trecut, dupa ce ne-a anulat vacanta lasandu-ne in aeroport, dar nici banii inapoi nu ni i-a dat.
    Referitor la acest circ pe care-l face… daca se stia corecta, refuza sa dea mita sau sa intre in aceasta poveste si mergea pe calea legala. Bani de dat pentru a-i redeschide pravalia a avut, dar pentru a rambursa turistilor nu.
    Eu n-as crede un cuvant din ce spune individa asta, are mari probleme psihice, este duplicitara. Atatea ite cate incurca ea, nu incurca nici razboiul de 300 de ani a bunicii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *