Dosarul „10 august”, CLASAT de DIICOT. Stelian Ion: „Voi CONTESTA în instanță!”

Dosarul „10 august” a fost clasat de DIICOT. Procurorii anunță declinarea unei părți din anchetă în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

Prin ordonanța din data de 26 iunie, procurorii DIICOT au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale și declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, constând în aceea că „în data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare. Detalii, AICI!

Anunțul de miercuri al DIICOT a produs dezamăgire profundă, în special în tabăra USR, iar deputatul constănțean Stelian Ion, susținător al protestelor din Piața Victoriei, s-a arătat revoltat. Totodată, Stelian Ion a declarat miercuri că va contesta în instanță soluția dată de DIICOT.

„Revoltător! DIICOT a clasat dosarul 10 august 2018. În afara câtorva jandarmi fără funcții importante de conducere, DIICOT i-a spălat de păcate pe șefii mari din jandarmerie și pe politicienii care au fost în spatele represiunii violente din 10 august 2018. După DIICOT, șefii jandarmeriei au acționat corect, ordinele au fost legale, au existat doar câteva excese de zel ale unor subordonați. Aceasta este o mizerie fără seamăn! O bătaie de joc la adresa tuturor celor gazați și bătuți de jandarmi din ordinele superiorilor jandarmilor și ale pesediștilor, în frunte cu Dragnea și Carmen Dan. O bătaie de joc la adresa ideii de justiție. Da, poate sunt pătimaș. Dar eu am fost acolo, am inhalat gazele acelea, am prieteni și cunoscuți bătuți cu sălbăticie și răniți în seara zilei de 10 august 2018. Conducerea DIICOT, proaspăt numită la propunerea PNL, respectiv a domnului ministru Cătălin Predoiu, în ciuda avizului negativ din partea secției pentru procurori a CSM, în ciuda raportului Comisiei Europene referitor la MCV, în ciuda criticilor venite din partea asociațiilor de magistrați, își arată pe deplin eficiența: se spală pe mâini pentru represiunea din 10 august. Lucrurile nu vor rămâne așa. Eu am formulat plângere penală pentru infracțiunile săvârșite de organele de conducere ale jandarmilor și de către unii politicieni pe 10 august 2018. Aștept comunicarea soluției de clasare pe care o voi contesta în instanță. La rândul lor, colegii mei care au formulat plângeri penale și toți cei care vor fi nemulțumiți de această clasare vor ataca această soluție cu speranța că justiția va face lumină”, a transmis Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *