Dorința lui Dragnea se împlinește: Aurul BNR depozitat în străinătate se REPATRIAZĂ!

A fost din nou circ mare în Parlament, miercuri, când Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României. Proiectul a fost inițiat de social-democrații Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

CITEȘTE ȘI:

„Din informațiile deținute, în prezent, rezerva de aur constituită de BNR se găsește în proporție de 65% în străinătate. Pentru această cantitate de aur, BNR nu mai realizează nici un fel de venituri, ci, dimpotrivă, achită contravaloarea costurilor de depozitare”, se arată, printre altele, în expunerea de motive.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 1 aprilie și, miercuri, de Camera Deputaților, cu 165 de voturi pentru, 90 împotrivă și trei abțineri. După votul final de miercuri, Liviu Dragnea s-a dezlănțuit pe consilierii BNR:

„Eu nu l-am auzit niciodată pe domnul Mugur Isărescu contestând. Sunt consilieri de la BNR care de-a lungul timpului au spus multe prostii și minciuni chiar și că programul nostru de guvernare nu va funcționa. Când aud un punct de vedere oficial al domnulu Isărescu voi comenta”, a spus Dragnea.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.