Donație de carte pentru școlile din mediul rural. Crușoveanu (PNL): „Facem eforturi excepționale pentru prevenirea abandonului școlar”

Tineretul liberal constănțean a inițiat o dublă campanie în județ: donare de sânge și de… carte, pentru mediul rural. Prin această acțiune, se dorește combaterea abandonului școlar, care s-a intensificat în timpul pandemiei de covid. Acțiunea este încurajată și de deputatul constănțean Marian Crușoveanu:

Felicitări colegilor noștri din TNL, care au continuat seria acțiunilor de donare de cărți pentru școlile din mediul rural! Proiectul lor, „O carte pentru viitor” a ajuns și în Costinești, unde 400 de cărți au fost donate școlii din comună. Pe lângă acțiunea de donare de sânge, care a fost un succes, acest proiect de donare de cărți devine o marcă înregistrată pentru tinerii din PNL Constanța. Îi felicit și îi încurajez să continue cu astfel de acțiuni, pentru că cititul și mai ales educația sunt cea mai puternică armă pe care o poate avea orice om. La nivel guvernamental, PNL face eforturi excepționale pentru prevenirea abandonului școlar, iar Guvernul României va sprijini peste 2500 de școli, cu până în 200.000 de euro, prin PNRR, pentru ca acest risc să fie redus. Conform datelor Ministerului Educației, abandonul școlar a depășit 15,5% în anul 2020 și s-a intensificat în timpul pandemiei. Până în momentul de față, prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, au fost depuse și validate 1474 de cereri de finanțare pentru școlile din România.  Prin investițiile care se vor face prin acest program, fiecare elev din România va avea șansa la o educație aleasă, pentru că programul înseamnă o finanțare de aproximativ 2000 de euro pe elev”, a transmis deputatul Crușoveanu.

donatie carti
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.