Donald Trump începe „turul RĂZBUNĂRII”, cu mitinguri în trei state americane

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, va participa la primul său miting major de după plecarea din funcție și de după Asaltul de la Capitoliu, atacul mortal pe care l-a instigat în 6 ianuarie, în timp ce Congresul SUA valida victoria contracandidatului său, actualul președinte Joe Biden, relatează Reuters. Deși Trump a mai participat în acest an la conferințe și întâlniri ale republicanilor și conservatorilor americani și a mai ținut discursuri de la înfrângerea sa în alegeri, este prima oară când organizează unul dintre cunoscutele sale mitinguri, după momentul 6 ianuarie.

Este așteptat ca acest „tur al răzbunării” al lui Donald Trump să fie unul în care fostul președinte încearcă să se reconecteze cu susținătorii săi, să își sprijine aliații și să îi pedepsească pe acei republicani care i s-au opus de la momentul pierderii alegerilor prezidențiale. Turul se va deschide cu un miting în statul Ohio, câștigat de Trump în 2020, și un stat care a devenit progresiv un stat din ce în ce mai republican. El îi va face campanie lui Max Miller, un fost consilier al său pe care l-a împins să candideze împotriva lui Anthony Gonzalez, unul dintre parlamentarii care au votat pentru punerea sa sub acuzarea după tentativa de insurecție.

Trump deja s-a angajat să ducă o campanie negativă împotriva tuturor celor 10 parlamentari care i s-au opus și au votat pentru punerea sa sub acuzare în Camera Reprezentanților. De asemenea, el și-a anunțat susținerea și pentru contracandidatul senatoarei Lisa Murkowski, care a votat pentru condamnarea sa la procesul din Senat. În contextul în care majoritățile extrem de fragile ale democraților și la Senat dar și la Cameră vor fi dificil de apărat la alegerile intermediare din 2022, republicanii își pun din nou speranțele că Donald Trump și cultul său îi vor ajuta să recupereze Congresul.

Evenimentul din Ohio este unul dintre cele trei apariții principale ale fostului președinte care va mai merge și la granița cu Mexicul unde se va întâlni cu guvernatorul texan Greg Abbott, iar apoi se va întoarce în Florida, pentru un miting la Sarasota, în 3 iulie.

Prioritatea republicanilor rămâne, însă, câștigarea alegerilor din 2022, și nu candidatura lui Trump în 2024, candidatură pe care fostul președinte a sugerat-o dar pe care nu a confirmat-o încă. Trump continuă să susțină că a câștigat alegerile din 2020 și l-a atacat din nou pe fostul vicepreședinte despre care susține că ar fi putut opri validarea lui Biden în 6 ianuarie, o teorie a conspirației demontată în nenumărate rânduri de experți și constituționaliști.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *