Donald Trump a semnat: Americanii au INTERZIS la tranzacții cu OPT aplicații din China

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice tranzacțiile cu opt aplicații chineze, printre care platforma de plăți Alipay, precum și QQ Wallet și WeChat Pay, relatează BBC. Ordinul, care intră în vigoare în 45 de zile, spune că aplicațiile sunt interzise deoarece reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a SUA, și semnalează posibilitatea ca aplicațiile pot fi utilizate pentru a urmări angajații federali. Tencent QQ, CamScanner, SHAREit, VMate și WPS Office sunt, de asemenea, incluse în ordin, care intră în vigoare după ce Trump va părăsi funcția.

Statele Unite trebuie să ia măsuri agresive împotriva celor care dezvoltă sau controlează aplicații software conectate cu China, pentru a ne proteja securitatea națională”, se spune în ordin. Ordinul președintelui Trump spune că „prin accesarea dispozitivelor electronice personale, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și computerele, aplicațiile software conectate cu China pot accesa și capta mari cantități de informații ale utilizatorilor, inclusiv informații sensibile de identificare personală și informații private”.

Administrația Trump a intensificat presiunile asupra companiilor chineze în ultimele luni de mandat, inclusiv asupra celor pe care le consideră un risc de securitate națională. Aplicația chineză de socializare TikTok și gigantul telecomunicațiilor Huawei au fost printre acestea. Luna trecută, Departamentul Comerțului a adăugat zeci de companii chinezești, inclusiv producătorul de chipuri SMIC și producătorul de drone DJI Technology, pe o listă neagră. China a negat în mod constant afirmațiile potrivit cărora aceste firme oferă date guvernului chinez și a răspuns prin impunerea unor legi care restricționează exportul de tehnologie militară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *