Doi funcționari din IPJ Constanța, găsiți de ANI în INCOMPATIBILITATE

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 15 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Printre aceste persoane sunt și doi funcționari din cadrul IPJ Constanța, fiind vorba de:

ADOCHIȚIE IOAN ADRIAN, Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – INCOMPATIBILITATE

În perioada 11 iunie 2019 – 11 martie 2020, a deținut și exercitat simultan atât funcția publică cu statut special (agent poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța) având și calitatea de polițist rutier în cadrul I.P.J. Constanța, cât și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

CARAȘ VIRGIL, Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – INCOMPATIBILITATE

În perioada 22 septembrie 2017 – 07 decembrie 2018, a exercitat simultan atât funcția publică cu statut special de șef post de poliție comunal cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, atribuţiile exercitate ca funcţionar public fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate în sectorul privat. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CARAȘ VIRGIL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *