DOCUMENTE PSD Constanța a luat foc pe Prefectură din cauza banilor dați de Cîțu pentru primării: „Dacă sumele nu bat cu cererile primarilor, depunem PLÂNGERI PENALE!”

E scandal mare de vreo două zile, din cauza alocărilor din Fondul de Rezervă a Guvernului de către premierul demis Florin Cîțu. Amintim faptul că, desființarea practic a acestui Fond, a dus la încasarea – la nivelul județului Constanța – a peste 90% din sumele în cauză de către primarii PNL. Primăriile conduse de social-democrați – 34 la număr, au primit abia puțin peste 2% din sumele totale.

Vineri, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, alături de parlamentarii Marius Horia Țuțuianu și Cristina Dumitrache și mai mulți primari – de la Agigea, Limanu, Siliștea, Oltina, Băneasa ș.a.m.d., au organizat o conferință de presă la sediul partidului.

stroe psd

Felix Stroe a subliniat faptul că vorbim de comunități omenești, nu de primari și că alocările au fost discreționare:

„Să înțeleg că trebuie încurajată – fie și prin tăcere – o asemenea atitudine? Nu trebuie sancționată? Fondul de Rezervă de 200 de milioane de euro a fost desființat practic și banii au fost împărțiți. În județul Constanța, banii au fost repartizați astfel: 2,3% – comunitățile omenești, nu primarii! Primarii sunt vremelnici în fruntea comunității. (…) 97,7% către celelalte comunități, pentru că și CJC intră tot la comunități. Mi se pare o chestie lipsită de orice empatie… Oamenii au nevoie de drumuri, salubrizare, iluminat, o școală și cămin cultural reparate, indiferent de culoarea politică a primarului. Mi se pare total disproporționat… Ca să nu vorbim că în criteriile de repartizare nu este la nici o liniuță culoarea politică, scrie de numărul de locuitori, de număr de km, iluminat, dacă are sau nu salubrizare… Este de neînțeles, nu știu dacă e și penal… (…) Vorbim de comunități omenești, nu de primari. Probleme sunt în toate comunitățile. E foarte bine că Poarta Albă primește 5 milioane lei, dar Năvodari… 100.000 de lei? Ion Corvin – 5 milioane, foarte bine! E foarte rău că Limanu primește… 50.000 de lei!”, a spus Felix Stroe.

Deputatul Țuțuianu a fost și mai vehement, susținând faptul dacă sumele cerute de primarii PSD nu bat cu sumele date de guvern, atunci va urma o ploaie de plângeri penale, de care nu va scăpa nici prefectul liberal Silviu Coșa:

„Ziua de astăzi o putem numi apogeul josniciei premierului demis Florin Cîțu. Să nu uităm că a fost demis datorită incompetenței sale. A împărțit România între cetățeni de mâna întâi și de mâna a doua, prin alocările discreționare. Județul Constanța a avut printre cele mai mari alocări din țară – peste 71 milioane lei, dintre care 98% către primăriile PNL și 2% pentru primăriile PSD, în condițiile în care sunt 34 din 70 de primării sunt ale PSD! Ce vină au cetățenii județului Constanța unde primăriile sunt conduse de PSD? Acest premier demis a împărțit noaptea ca hoții banii din Fondul de Rezervă către primăriile PNL. Cîțu și-a răsplătit votul din Congres printr-o josnicie imensă față de români. Traversăm o perioadă critică datorită pandemiei, facturilor la utilități și alimente, dar ceea ce s-a întâmplat în aceste zile… este cel mai urât mod de a-și demonstra incompetența! O parte din banii care au fost alocați – 1 miliard de lei – sunt de la pensii, de la Ministerul Muncii. Au luat de la pensionari și copii și au dat către primăriile PNL! Cîțu nu înțelege: a fost demis datorită incompetenței! Acest premier penal trebuie să înceteze cu bătaia de joc! (…) Îl anunț pe domnul prefect că dacă aceste sume nu bat cu sumele cerute de primarii județului Constanța – eu personal și parlamentarii PSD vom depune plângere penală!”, a spus deputatul Țuțuianu.

Dintre primarii PSD prezenți la conferința de vineri, a vorbit Dan Georgescu de la Limanu, un prieten mai vechi al premierului demis Florin Cîțu. Acesta a precizat că mi-a crescut valoarea, el beneficiind de doar 25.000 de lei de la Consiliul Județean Constanța, iar acum de… 50.000 de lei:

„E o vorbă în popor care spune că răzbunarea e arma prostului. Ne referim la actuala administrație a județului și la nivel național, la măsurile pe care le iau împotriva PSD, a primarilor PSD. Mai există o vorbă, care spune că cine împarte, parte-și face. Dar, modul în care ei împart alocările bugetare nu arată decât un guvern aflat într-o situație de disperare. Alocările sunt făcute în baza unor solicitări făcute cu o zi înainte de Congresul PNL. Arată o premiere a primăriilor și organizațiilor conduse de cei care au votat pentru premierul demis Florin Cîțu. Eu sunt în situația în care pot să spun că am mai crescut ca valoare, de la 25.000 de lei de la CJC, la 50.000… Dosarul pe care l-am depus, cu toate documentele în spate, are o valoare de peste 2 milioane lei”, a spus primarul Georgescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *