DOCUMENTE Propunerile FPTR pentru… relansarea turismului

În data de 08.11.2021, Comitetul Director al FPTR, cu sprijinul președintelui Confederației Patronale UGIR, a înaintat prin adresa nr.355 președinților partidelor coaliției de guvernare propunerile concrete care vor ajuta la depășirea situaţiei actuale cauzată de pandemia de COVID-19, la relansarea turismului, creșterea investițiilor în domeniu și implicit a dezvoltării capitalului românesc. Menționăm că aceste propuneri au fost ignorate începând cu anul 2019, de ultimele două guverne.


La solicitarea specialiștilor din cadrul echipei de negociere a programului de guvernare a actualei coaliții, Comitetul Director al FPTR a înaintat la data de 18.11.2021 prin adresa nr. 1583, propunerile de modificări legislative necesare a fi aplicate în acest an, în vederea acordării începând cu anul 2022 a tichetelor de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar, în valoare de 1450 lei.

Vă informăm că datorită activității intense și competente a specialiștilor FPTR, reprezentanții celor trei partide ale coaliției (PSD – PNL – UDMR) au preluat în programul de guvernare 2021-2024, 18 din cele 23 de propuneri FPTR, iar câteva dintre acestea trebuie negociate în perioada următoare în vederea detalierii obiectivelor, măsurilor și direcțiilor de acțiune menționate la capitolul 6 – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Asigurăm ca vom continua demersurile în vederea apărării intereselor angajatorilor și operatorilor economici din turism cu respectarea legii dialogului social nr. 62/2011”, au subliniat reprezentanții FPTR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.