DOCUMENTE Premierul Dăncilă va da „undă verde” unui contract conceput pe bază de ȘPAGĂ? Bugetul de stat, fraudat printr-un… bilețel! Guvernul a NĂVĂLIT la ANRM! (Partea a 2-a)

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), i-a aruncat sub nas premierului Viorica Dăncilă o hotărâre de Guvern cu grave nereguli instituționale și care aduce și ceea ce a devenit o obișnuință în România: prejudicierea bugetului de stat. Hotărârea privind aprobarea licenţei de concesiune nr. 5855/2005 a activităţii miniere de exploatare a apei minerale naturale necarbogazoase în perimetrul Şeştina, judeţul Mureş este, în fapt, un contract cu dedicație, iar TOMIS NEWS a publicat recent documentele din spatele acestei scamatorii, parte a unui plan conceput de anumiți băieți deștepți specializați în prejudicierea bugetului de stat și demolarea, cărămidă cu cărămidă, a intereselor strategice ale României. Proiectul de hotărâre, în integralitatea lui, este disponibil AICI!

CITEȘTE ȘI:

DOCUMENTE Premierul Dăncilă va da „undă verde” unui contract al ANRM, de importanță strategică, conceput pe bază de ȘPAGĂ! SRI a dormit în front

TOMIS NEWS a spart buboiul. Au apărut plângerile penale. Și controalele…

La doar câteva ore după dezvăluirile TOMIS NEWS din 30 mai a.c., reprezentanții JACON TEX SRL au zburat la București, direct la ușa ANRM, pe 31 mai, ora 10:00, pentru a afla de ce activitatea infracțională nu este dusă la bun sfârșit și parafată de Guvern, așa cum a fost înțelegerea inițială. Președintele ANRM, Gigi Dragomir, a luat două măsuri de urgență, în aceeași zi. A solicitat absolut toate documentele legate de JACON TEX SRL, originale plus copii și le-a primit instant. A doua măsură a fost deplasarea la Secretariatul General al Guvernului (SGG), pentru o audiență.

cerere dragomir 1

cerere dragomir 2

În ciuda zvonului potrivit cărora discuțiile la SGG s-au prelungit până la 19:30, în realitate reprezentanții Secretariatului nu au primit în audiență delegația ANRM, condusă de președintele Dragomir. În schimb, ANRM a apelat la o casă de avocatură nu pentru o tentativă de a reintra în legalitate, ci pentru a depista punctele slabe din dezvăluirile TOMIS NEWS și, prin urmare, să își salveze funcțiile și să acopere evidenta prejudiciere a bugetului de stat.

Între timp, ne concentrăm asupra lui Dorinel Ursărescu, nimeni altul decât consilierul personal al lui Gigi Dragomir. Are o condamnare definitivă din 2017 de un an cu suspendare pentru dare de mită, la data faptelor fiind deputat PNL, iar în prezent este urmărit penal tot pentru corupție, pe rolul Tribunalului Bacău existând un dosar pe numele său pentru luare de mită, respectiv 800.000 lei. Împotriva sa, în acest caz, a fost depusă o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, iar procurorii sesizați au deja în vedere un cerc select de responsabili pentru prejudicierea bugetului de stat. Surse din cadrul anchetei ne-au precizat că Ramona Dorina Duică, șeful biroului juridic din cadrul ANRM, este deja curtată de DNA și că are o activitate intensă de (în limbajul golanilor în cauză) dat pe goarnă.

Amintim că Ramona Dorina Duică a avut o intervenție din pix pentru ca datoriile JACON TEX SRL la bugetul de stat să fie pur și simplu făcute dispărute, forma finală a demolării bugetului național fiind trimisă direct sub nasul premierului Dăncilă.

În altă ordine de idei, la momentul scrierii acestei știri Corpul de Control al Guvernului verifică, până joi, 7 iunie, documentele ANRM cu privire la aspectele semnalate de TOMIS NEWS. Sursele noastre din cadrul anchetei ne precizează următoarele:

„Gigi Dragomir (președintele ANRM – n.r.) s-a închis în birou. Consilierul lui, Ursărescu, s-a dat „lovit” și este plecat de la muncă. Singurul interlocutor cu Corpul de Control este Ramona Duică…”

Apărarea ANRM pălește la prima… foaie. Datoriile au fost ignorate! JACON TEX a lucrat ILEGAL!

Conducerea ANRM instrumentează intenția de a… minți în continuare Guvernul. În forma proiectului de Hotărâre a fost ignorată/eliminată datoria la bugetul de stat și ANRM vrea să transmită Executivului că JACON TEX și-a plătit datoriile. Nici vorbă! TOMIS NEWS prezintă probele suplimentare, care arată că ANRM știa de datorie și pur și simplu a… ignorat-o.

datorii jacon 1

datorii jacon 2 1

În altă ordine de idei, pe parcursul anului trecut, prin ANRM circulau foile potrivit cărora JACON TEX desfășura activități fără avizul instituției, iar biroul juridic, condus de Ramona Dorina Duică, era întrebat în cel mai amatoresc stil posibil: „ce facem în acest caz?”

lucrari neavizate jacon 2

lucrari neavizate jacon

Pentru ca bâlbâiala să fie completă, demonstrăm faptul că JACON TEX a efectuat o singură plată în această dispută, respectiv suma de… 410 lei. Jenant…

plata jacon

Este prețul prin care datoria la bugetul de stat a fost uitată, iar concesionarea pe două decenii, potrivit proiectului de Hotărâre, ne vorbește de… două milioane de euro!

bani buget

 

Bilețelul: forma prin care Guvernul este MINȚIT!

Activitatea infracțională din cadrul ANRM pleacă spre Guvern sub forma unui… bilețel. Deși, conducerea ANRM știa de datoria la bugetul de stat a JACON TEX, a uitat complet de acest aspect și a mințit Guvernul, susținând că datoriile sunt achitate, deși nu este adevărat!

frauda

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.