DOCUMENTE Premierul Dăncilă va da „undă verde” unui contract al ANRM, de importanță strategică, conceput pe bază de ȘPAGĂ! SRI a dormit în front

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), i-a aruncat sub nas premierului Viorica Dăncilă o hotărâre de Guvern cu grave nereguli instituționale și care aduce și ceea ce a devenit o obișnuință în România: prejudicierea bugetului de stat. Hotărârea privind aprobarea licenţei de concesiune nr. 5855/2005 a activităţii miniere de exploatare a apei minerale naturale necarbogazoase în perimetrul Şeştina, judeţul Mureş este, în fapt, un contract cu dedicație, iar TOMIS NEWS publică documentele din spatele acestei scamatorii, parte a unui plan conceput de anumiți băieți deștepți specializați în prejudicierea bugetului de stat și demolarea, cărămidă cu cărămidă, a intereselor strategice ale României. Proiectul de hotărâre, în integralitatea lui, este disponibil AICI!

Incompetență pe bandă. Interesele strategice naționale puse pe butuci din… pix

ANRM funcționează în subordinea Guvernului şi în coordonarea Primului-Ministru, printr-un consilier de stat. Este condusă de un Preşedinte cu rang de Secretar de Stat și este autoritatea competentă abilitată să aplice dispoziţiile Legii minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare. Practic, ANRM gestionează resursele de hidrocarburi (petrol şi gaze) şi resursele minerale, ca proprietate publică a statului și, printre altele, organizează Fondul Geologic Naţional, constituie Fondul Naţional de Resurse/Rezerve, confirmă, verifică, înregistrează şi întocmeşte mişcarea resurselor/rezervelor.

Dincolo de atribuțiile pompoase, ceea ce se întâmplă în ANRM ține de domeniul penalului. Revenim la hotărârea privind aprobarea licenței de concesiune în perimetrul Șeștina. Beneficiarul concesiunii este JACON TEX SRL și decidenții, printre care premierul Viorica Dăncilă, sunt în momentul îndeplinirii unei simple formalități: semnarea. Ceea ce respectivii decidenți nu știu (sau se fac că nu știu) este că vor semna… prejudicierea bugetului de stat!

În forma inițială a proiectului de hotărâre, pe care o publicăm în exclusivitate, grație surselor TOMIS NEWS din cadrul Guvernului, societatea comercială respectivă avea obligația să achite suma de aproape 245.000 lei, reprezentând taxa minieră aferentă anilor 2014, 2015 și 2016 și pe care JACON TEX nu s-a deranjat să o achite. Ceea ce urmează este înfiorător.

JACON TEX 1

„Ramona Duică a scris cu pixul pe proiect și a tăiat partea care specifica suma de plată către stat. S-a refăcut draftul și așa a ajuns de la ANRM la SGG”, ne-au precizat sursele.

Ramona Dorina Duică este șeful biroului juridic din cadrul ANRM. După această intervenție din pix, forma finală a ajuns la SGG și, ulterior, la Viorica Dăncilă, exact în următoarea formă:

JACON TEX 2

 

JACON TEX SRL este o firmă din orășelul Reghin concepută după tiparul succesului în România. Potrivit declarațiilor fiscale depuse în 2017, are… doi angajați. La finalul anului trecut avea datorii de aproape 138.000 lei și a înregistrat un profit de… 1.367 lei! Pe de altă parte, societatea se ocupă cu… producția de băuturi răcoritoare nealcoolice, producția de ape minerale și alte ape îmbuteliabile!

JACON TEX Fiscal

Ce-are de-a face Siretul cu Mureșul? Un dosar penal, o șpagă și o funcție călduță la stat!

În țara în care cauțiunile se plătesc în lingouri de aur evident că nici această situație nu este lipsită de o motivare a redactărilor proiectelor de hotărâre ale Guvernului după cum urmează:

„JACON TEX a plătit 20.000 lei la președintele ANRM, Gigi Dragomir; consilierul lui personal, Dorinel Ursărescu și încă vreo doi. Câte 5.000 de fiecare și așa a dispărut obligația de a plăti banii la stat, cu formula aia cum că și-a achitat-o”, ne-au mai precizat sursele.

Dorinel Ursărescu este consilierul personal al lui Gigi Dragomir. Are o condamnare definitivă din 2017 de un an cu suspendare pentru dare de mită, la data faptelor fiind deputat PNL, iar în prezent este urmărit penal tot pentru corupție, pe rolul Tribunalului Bacău existând un dosar pe numele său pentru luare de mită, respectiv 800.000 lei, pentru… lucrări de îndiguire a râului Siret!

Firma cu doi angajați care îmbuteliază apa minerală, prioritate față de companii specializate. Așa e când nu dai șpagă…

Anul trecut, ANRM, condusă atunci de Aurel Gheorghe, emitea ordinul privind Acordul de concesiune dezvoltare-exploatare petrolieră în perimetrul Câmpeni (jud. Bacău), încheiat între ANRM și Petrom, beneficiarul concesiunii fiind Mazarine Energy Romania SRL. Ordinul intra în vigoare de la 1 august 2017. Mazarine Energy este o companie de explorare şi producţie, care se concentrează pe oportunităţi de exploare convenţională, de dezvoltare şi producţie cu riscuri mici, pe termen scurt, în Europa, Africa şi zona Mediteraneană extinsă. Cu sediul în Haga, compania este activă pregnant în prezent în Africa de Nord.

De atunci, însă, reprezentanții Mazarine încearcă să afle de la ANRM ce angajamente are cu exactitate de respectat. Lipsa unui răspuns din partea conducerii ANRM a dus la plata complet degeaba a aproximativ 200 de angajați timp de opt luni, care în prezent sunt concediați, pentru că Agenția are toate ușile închise pentru Mazarine Energy. Compania pur și simplu imploră reprezentanții ANRM să accepte măcar o audiență, așa cum o demonstrează solicitările din 8 august 2017, 5 octombrie, 2 noiembrie, 16 noiembrie, 15 decembrie, 21 decembrie, 22 ianuarie, 1 februarie ș.a.m.d.

21 decembrie:

Mazarine 21 decembrie

15 decembrie:

Mazarine 15 decembrie

Iritați din cale afară de Mazarine Energy și probabil pentru că e vorba de legislație și nu de portofele, reprezentanții ANRM au invocat tot soiul de probleme privind date clasificate, aruncând pisica în ograda altei instituții adormite a statului: Serviciul Român de Informații:

ANRM SRI

Târâș-grăpiș, SRI s-a deplasat la ANRM pentru o tentativă de control, unde a întocmit un raport de toată jena, aspect care reiese atât din documentul semnat de președintele ANRM, Gigi Dragomir, cât și din exemplarul care a ajuns la TOMIS NEWS, direct din… SRI și pe care-l prezentăm. SRI a umplut raportul cu „abatere disciplinară”, trecută la „abatere administrativă”, o jenantă concluzie care duce nicăieri, fără sancțiuni:

doc SRI BUN

 

 

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *