DOCUMENTE Alo, Justiția? Balamuc la Vama Veche: Fostul secretar al Primăriei Mangalia REFUZĂ să-și demoleze construcția fără autorizație

Construcțiile fără autorizație sunt o problemă pentru toate primăriile din țară. Evident, Vama Veche nu poate să facă notă discordantă – mai ales această stațiune – unde banii curg în timpul sezonului estival și oricine și-ar dori să aibă acolo terase, restaurante, spații de cazare ș.a.m.d., aspect care îi determină de mai mulți ani pe nostalgicii vamaioți să exprime sintagma consacrată: Vama nu mai e ce a fost

Primăria Limanu duce o serie de războaie în acest sens, dar mai ales cu o societate comercială anume, care administrează o terasă… ambițioasă. Sunset Beach Vama Veche SRL este deținută de fostul secretar al Primăriei Mangalia, Petrina Boiță. Terasa în cauză, Povestea ceaunului, s-a extins cu de la sine putere în ultimii ani cu o serie de anexe și improvizații (scară, recepție ș.a.) fără nici un fel de autorizație. Primăria nu a stat pe gânduri și a ars societatea în cauză cu o amendă, pe care Boiță a contestat-o în instanță. Fiind avocat, a reușit să o tărăgăneze timp de patru ani prin toate instanțele posibile. Totodată, fiind avocat slab, a pierdut în final în luna februarie a acestui an:

DECIS Respinge solicitarea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în raport de prevederile art. 519 C.proc.civilă, ca nefondată. Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţeiDECIS Respinge solicitarea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în raport de prevederile art. 519 C.proc.civilă, ca nefondată. Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Tribunalului Constanța.

De altfel, din actele depuse la dosar, reținem și hazlia apărare a Sunset Beach Vama Veche SRL, potrivit căreia „nu am fost amendați cum trebuie”.

petrina boita
Petrina Boiță

Este doar unul dintre litigiile Boiță vs. Primăria Limanu, pe care le pierde cu răsunet, pe bandă. În ciuda deciziilor instanțelor, Petrina Boiță refuză cu vehemență să le pună în aplicare, concomitent cu refuzul de a se conforma deciziilor autorității locale. În ciuda faptului că decizia definitivă a Tribunalului Constanța a avut loc în 3 februarie a.c., ceaunul își continuă povestea în Vama Veche, terasa fiind astăzi funcțională, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, magistrații constănțeni atribuindu-și astfel onorabilul statut de nimeni în drum.

O carieră îngrozitoare

Petrina Boiță a încheiat socotelile cu Primăria Mangalia după o perioadă de mari controverse. Fostul secretar al Primăriei și-a făcut debutul printre titularii cu probleme în administrație în 2018, când Paul Foleanu, consilier local la Mangalia, a sesizat… procuratura. Întrucât nu vorbim doar de administrație, ci și de niscaiva politică, denunțul conține toate picanteriile domeniului: grup infracțional organizat, constituit încă din 2012:

denunt

Probabil că denunțurile lui Paul Foleanu nu erau lipsite de fundament, întrucât o lungă perioadă de timp Primăria Mangalia s-a răfuit în instanțe cu Curtea de Conturi și nu numai. Sub oblăduirea Petrinei Boiță, primarul Radu Cristian a pierdut toate procesele, cu răsunet și fanfară, deși vorbim de o perioadă în care Curtea de Conturi devenise deja doar o umbră a ceea ce a fost. Exemple:

conturi1
conturi2

Ca să nu fim răutăcioși, oferim, tot cu titlu de exemplu, un audit al Curții de Conturi din perioada respectivă, care arată în toată splendoarea profesionalismul Petrinei Boiță, aflată la butoanele Primăriei Mangalia:

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *