DOCUMENT Stelian Ion: „Cîțu a întors pe autostradă pe contrasens și ne duce pe toți cu toată viteza împotriva regulilor democratice. Trebuie să PLECE!”

Președintele Senatului Anca Dragu a detaliat miercuri ce va cuprinde punctul de vedere transmis către CCR.

Arătăm în acest punct de vedere transmis CCR că este vorba mai degrabă de o cerere ce nu poate fi admisibilă din partea CCR. Este vorba de o serie de critici legate de inițierea și depunerea moțiunii de cenzură. Moțiunea de cenzură reprezintă un instrument juridic constituțional pe care îl au la dispoziție parlamentarii, un instrument de control asupra Guvernului și arătăm că nu se constituie niciun fel de blocaj al activității celor două instituții. Numai un blocaj ar putea sta la baza unui posibil conflict juridic de natură constituțională. Este vorba despre un conflict politic mai degrabă, care din păcate de la nivelul Guvernului se dorește a se transforma într-un conflict juridic de natură constituțională”, a spus Dragu.

Președintele Senatului a avut o conferință de presă alături de Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, care l-a tocat din nou pe premierul Florin Cîțu, întrucât are blat și majoritate cu PSD:

Problema acestei guvernări a fost domnul Cîțu. Nu a fost modul în care au fost negociate ministerele, a fost o negociere echilibrată, care putea funcționa. (…) Ce trebuie să se întâmple este să revenim în matca constituțională, pentru că din păcate nu trece o zi în care premierul României să nu încalce flagrant Constituția sau legile țării. De aceea o felicit pe doamna Dragu pentru că a sesizat CCR cu privire la realul motiv de natură constituțională generat nu de Parlament, ci de premierul României, care prin toate mijloacele încearcă să determine Parlamentul în a-și exprima punctul de vedere cu privire la noua compoziție politică a Guvernului. Știm foarte bine că USR s-a retras din această guvernare. Din acea dată curgea un termen legal prevăzut de Codul Administrativ – art. 47, alin. 2 – deciziile prin care premierul trebuia să trimită către președinte propunerile de noi miniștri. Nu din rândurile USR! Trebuia să vină în fața Parlamentului. Nu s-a întâmplat, de aceea spun că este o  încălcare flagrantă. Premierul încearcă cu PSD să ne blocheze moțiunea de cenzură. Florin Cîțu s-a baridicat cu lanțuri în Palatul Victoria, refuză categoric să vină în fața Parlamentului să vedem – prin vot democratic – poate că împreună cu PSD va obține o majoritate. Așa cum decurg lucrurile în ultima perioadă, această simbioză PNL – PSD se pare că funcționează. Până acum au reușit să blocheze. Este un atentat la adresa democrației să blochezi moțiunea de cenzură și să nu te prezinți în fața Parlamentului pentru a veni cu noua compoziție a Guvernului. Deja se pare că Florin Cîțu a întors pe autostradă pe contrasens și ne duce pe toți cu toată viteza împotriva regulilor democratice. Mai mult, aruncă în aer toate punțile care au existat între PNL și USR, a demis secretarii de stat, prefecții, prin vorbe compromite această coaliție. Crează o atmosferă nocivă, cine nu este în „echipa câștigătoare” este dușman al poporului, prin intimidare, prin presiuni, prin frică, fără să ai o viziune, fără să te ocupi de economie, de pandemie. S-a compromis definitiv Florin Cîțu și trebuie să plece grabnic!”, a spus Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *