DOCUMENT Se modifică organigrama Primăriei Constanța. Primarul Chițac DESFIINȚEAZĂ compartimentul pentru minorități și îl înființează pe cel pentru… diaspora

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Constanța din 23 aprilie a.c. figurează, printre altele, proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei și statului de funcții ale Primăriei municipiului Constanța. Pe lângă o serie de expresii fără fundament în cadrul organigramei, precum componenta de transformare digitală sau eterna frază privind reducerea birocrației, în esență noua organigramă a Primăriei Constanța conține schimbări de titulaturi, din compartiment în serviciu sau din direcție în birou ș.a.m.d., dar și plimbarea unor funcționari. Totodată, acolo unde se reduce din personal se crește foarte mult în altă parte. De exemplu, se va înființa Direcția logistică, care va avea în componența sa un număr de 46 de posturi, din care 40 publice și 6 contractuale. De asemenea, direcția va avea și câte o funcție de director gradul II și una de director executiv adjunct gradul II.

Potrivit viitoarei organigrame a Primăriei, Direcția de organizare evenimente culturale și sportive își schimbă denumirea în Direcția cultură, educație, sport, turism și se redimensionează numărul de posturi, de la 18 la 20.

În timpul campaniei electorale, Vergil Chițac a dat asigurări că, în mandatul său de primar, vocea minorităților va fi ascultată. S-a ținut de cuvânt: Compartimentul pentru minorități se… desființează. Concomitent, se înființează în directa subordine a primarului Chițac Compartimentul personal navigant și diaspora, care va avea în structura sa o funcție nouă de inspector, din sursele TOMIS NEWS fiind vorba de un alt apropiat al edilului, originar evident din birourile Academiei Navale.

În serviciul gestionare animale abandonate s-a tăiat în carne vie, fiind pe raționamentul ultimelor luni: câinii abandonați vor rămâne… abandonați pe străzi, serviciul de ecarisaj fiind complet ignorat în Constanța. Astfel, serviciul în cauză se transformă în birou, reducerea de personal fiind de la 17 la… 7.

Tot în timpul campaniei electorale, Vergil Chițac a tunat și fulgerat la Direcția de accesare a fondurilor europene, despre care spunea că este înțesată de oameni care nu accesează nimic și trebuie desființată, iar serviciul, preferabil, externalizat. Și de această dată s-a ținut de cuvânt: Direcția se redimensionează de la 44 de posturi la… 48. Și serviciul pregătire și implementare proiecte POR este redimensionat de la 11 la  13 posturi, iar cel de dezvoltare și management  proiecte de la 9 la 11.

Potrivit organigramei se înființează și Direcția generală economică-financiară, cu nu mai puțin de… 66 de posturi, din care 62 funcții publice. Reducerea birocrației se constată și la Direcția patrimoniu și cadastru – de la 33 la 35 de posturi. De asemenea, se mai înființează trei funcții publice, pentru proaspătul înființat Compartiment de protecție și intervenție asupra patrimoniului, din subordinea arhitectului șef.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.