DOCUMENT SCANDAL cu „deceniul liberal” în… 24 de ore: Lupu vrea să-i dea lui Eserghep serviciul de transport județean, printr-o mascaradă de dezbatere publică

Pe 28 iulie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța. Printre altele, s-a regăsit proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport județean prin curse regulate la nivelul județului Constanța. Inițiativa a suscitat critici intense și s-a soldat cu retragerea de pe ordinea de zi.

Între timp, președintele CJC, Mihai Lupu, a găsit o soluție: a anunțat luni, 2 august, o întâlnire pentru marți, 3 august! În 24 de ore are loc deceniul liberal al lui Mihai Lupu, prin care… s-o spunem pe-aia dreaptă: intenționează să îi acorde consilierului său personal, Gelil Eserghep, întregul serviciu de transport județean. Evident, sub diverse măști, după cum vom vedea.

In vederea lamuririi aspectelor privitoare la Proiectul de HCJ nr. 155/13.07.2021, privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a modalității de atribuire a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate la nivelul județului Constanța, a Regulamentului de efectuare a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Constanța, a Caietului de sarcini al serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Constanța și a documentației de atribuire a Contractelor de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, la nivelul județului Constanța,ce a avut dezbaterea publica in data de 22.07.2021, sunteti invitati sa participati la comisia de lucru ce va avea loc marti, 03.08.2021, ora 14:30, la Sala Remus Opreanu din Bd. Tomis nr 51 – sediul Consiliului Judetean Constanta”, se arată într-un mesaj pe blat de ieri al Consiliului Județean pentru cei interesați, care evident că nu au avut cum să afle imediat de această întâlnire.

Numai că, surpriză, transportatorii care NU au fost invitați au aflat de dezbatere și mai mulți operatori din domeniu se mobilizează pentru reuniunea deceniului liberal de astăzi de la 14:30.

Mai mult, din 22 iulie și până în 3 august nici vorbă de respectarea termenului legal de dezbatere publică de 30 de zile, aspect cu care administrația județeană și cea municipală ne tot obișnuieșc de la preluarea noului mandat.

Proiectul de hotărâre:

Pe scurt, primarii din județul Constanța se plâng de faptul că numărul microbuzelor/autobuzelor și, implicit, al curselor este unul redus, operatorii nu fac față, numai că Lupu instituie următoarea măsură: reducerea numărului microbuzelor/autobuzelor de la 289 la 156 – scădere de 46% – cam atât despre măsurile de protecție sanitară în vremuri de pandemie. Apoi, criteriile de selecție sunt hazliu de subtile, fiind vorba de experiență de 3 ani pentru astfel de servicii, transportatorii din domeniu din județul Constanța putând fi numărați pe degetele de la o mână, de unde reiese și delegarea cu dedicație. Totodată, Lupu propune delegarea serviciului de transport până în… 2028! Surse din cadrul CJC ne-au detaliat faptul că proiectul lui Lupu are o singură direcție: Gelil Eserghep, consilierul său personal.

Gelil Eserghep, președinte al UDTTMR, a aterizat în ograda lui Lupu cu prilejul alegerilor locale de anul trecut. Întrucât „eu stau la masă numai cu câștigătorii ”– așa cum se exprimă Eserghep printre apropiați – după locale a fost ales drept consilier personal pe probleme de minorități. Le-a gestionat atât de bine, încât la evenimentele dedicate minorităților au răspuns pozitiv doar… tătarii din UDTTMR. Scopul lui Eserghep nu este însă legat de minorități, ci de transport. Eserghep este fondatorul companiei Metropolitan, unul dintre cei mai mari operatori de transport din județ, condus în prezent de fratele său, Gihan. Eserghep și-a mai impus o dată punctul de vedere în Consiliul Județean, cu prilejul carantinării orașului Ovidiu, fiind luat de guler chiar vicele CJ, Stelian Gima. Sursele din cadrul CJC ne-au precizat faptul că, cu prilejul delegării gestiunii de transport județean, Gelil Eserghep se urcă pe cai mari, serviciul intrându-i practic în buzunar. Deși, nici el nu ar face față în teren și nu ar putea să gestioneze serviciul, problema se rezolvă prin… subcontractori, astfel că banii curg unde trebuie, iar autoritățile pompos numite de forță rămân în offside și incapabile de reacție.

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *