DOCUMENT S-a MODIFICAT legea pentru combaterea pandemiei: Activitate SUSPENDATĂ pentru firmele care NU respectă restricțiile

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, în plenul de marţi un proiect care modifică legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actul normativ merge la promulgare. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020, în sensul stabilirii sancţiunii contravenţionale complementare a închiderii temporare a sediului operatorului economic, în situaţia repetării contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. q), precum şi în cazul săvârşirii contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. r) din actul normativ de bază.

Totodată, prin proiect se modifică lit. c) a art. 67 alin. (2), în sensul stabilirii unor noi categorii de agenţi constatatori ai contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. q), precum şi al eliminării trimiterii la lit.ş), ţinând seama de cele reţinute de Curtea Constituţională în Decizia nr. 457 din 25 iunie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.578 din 1 iulie 2020. De asemenea, se completează art.68 cu un nou alineat, alin. (2), având ca obiect instituirea unei excepţii de la art. 32 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001.

Votul Camerei a fost decizional, astfel legea merge la promulgare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *