DOCUMENT Regulamentul parcărilor, PUBLICAT. Pentru zonele rezidențiale, câte „un loc de fiecare apartament, pentru cei care nu au datorii la întreținere și SPIT”

Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare în municipiul Constanța a fost publicat pe site-ul Primăriei. Proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței din 23 aprilie și nici această formă nu este una finală, urmând ca dezbaterile să fie intense și în următoarea întrunire a consilierilor locali. Ca exemplu, durata de parcare în anumite zone.

Potrivit proiectului propus de primarul Vergil Chițac, orașul este împărțit în trei zone, cea de-a treia fiind destinată rezidenților. Regulamentul în sine este considerabil diferit față de cel care scandalizează Constanța în ultimele două luni, însă și actuala formă va stârni discuții aprinse. De exemplu, în parcările de reședință se va atribui câte un loc pentru fiecare apartament cu excepția situațiilor în care proprietarul deține mai multe imobile și să nu figureze cu datorii la SPIT și… asociația de proprietari. Rezervarea se va face exclusiv online și locul va fi deținut timp de 5 ani, apoi va urma… bătaia între doritori.

În intervalul 08:00 – 16:00, de luni până vineri, cu excepția weekendului și a sărbătorilor legale, locurile de parcare rezidențiale pot fi ocupate și de alte persoane, doar cu plata tarifului aplicat zonei.

În privința tarifelor, acestea sunt reduse față de forma inițială, dar chiar și așa foarte mari, dublu mai exact față de regulamentul fostei administrații. De exemplu, în zona 2 și zona 3 tariful este de un leu pe oră. Pentru zona 2, oriunde vei trage pe dreapta lângă trotuar, exceptând zonele 0 și 1, tariful este de 1 leu pe oră parcarea.

Zona 0: Abonament: 199 lei/lună, nu include rezervarea unui loc de parcare. Tichetul de parcare deteriorat/pierdut – 100 lei.

Zona 1: Abonamente: pentru instituții publice și societăți comerciale – 199 lei/lună, fără rezervarea locului de parcare. Pentru persoanele fizice, care nu domiciliază în zona 1, 499 lei/lună.

Zona 2: Primele 30 de minute gratuite, după 30 de minute 1 leu/ora. În zona 2 sunt disponibile următoarele tipuri de abonamente: 1zi – 20 lei, 7 zile – 100 lei, 30 zile – 150 lei, 1 an – 199 lei. Aceste abonamente nu includ rezervarea locului de parcare.

Sumele încasate din aceste tarife/abonamente și amenzi vor fi utilizate pentru înființarea de noi spații verzi, amenajarea și edificarea de noi spații de parcare:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.