DOCUMENT Proiectul „Reichsführer-ului” Arafat prin care vrea să desființeze ARSVOM și să controleze TOT sistemul de Situații din Urgență

A fost scandal mare la începutul lunii iulie când directorul general al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a intrat în atenția procurorilor DNA, fiind acuzat, printre altele, de luare de mită. La scurt timp, în aceeași belea a intrat și directorul direcției economice. Instant, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că intenționează să desființeze ARSVOM. Nu a mai apucat, întrucât a demisionat recent alături de colegii din USR, după cum știm, oamenii lui Dan Barna și Dacian Cioloș părăsind guvernarea. Până la demisia lui Drulă, au fost și o serie de proteste în acest sens. De altfel, anunțul lui Drulă i-a iritat la momentul respectiv și pe colegii liberali din coaliție.

Intenția lui Drulă însă nu este una nouă. Desființarea ARSVOM este o idee de 11 ani, mai mulți oameni cu greutate dorind eliminarea Agenției, controlarea, subordonarea ei. Fie că vorbim de președintele GSP, Gabriel Comănescu, fie de alții, ARSVOM este o țintă a mai-marilor politicii sau portuarilor români. Unul dintre aceștia este șeful DSU, Raed Arafat.

Raed Arafat este omul care nu își asumă niciodată nici o responsabilitate pentru nimic, indiferent câte tragedii s-ar întâmpla în România și, în ultimii ani, au fost multe astfel de incidente nefericite. De asemenea, nici o guvernare nu are curaj să se atingă de acest personaj, niciodată tras la răspundere pentru orice s-ar întâmpla, fie că vorbim de tragedii, fie de achiziții publice – pe care le știe toată țara, în afară de procurorii anticorupție.

În contextul ARSVOM, Arafat este unul din greii care a pus ochii pe această agenție. De ceva timp, Arafat a conceput un proiect de Ordonanță de Urgență, pe care TOMIS NEWS îl publică astăzi. Vorbim și de ideea privatizărilor serviciilor de urgență, nereușite până acum, despre diverse tentative în acest sens ce au avut loc în ultimii 12 ani, sub diverse guvernări. Arafat se opune acestor privatizări, nu de dragul eficienței situațiilor de urgență, ci… pentru a le controla el total. Astfel, Arafat propune centralizarea tuturor serviciilor de urgență în mâna statului, mai exact în cadrul unei singure instituții: Agenția Națională pentru Situații de Urgență, care să includă toate aceste servicii, inclusiv ARSVOM. Marea problemă cu ARSVOM este legată de faptul că acest serviciu – în orice țară democratică – este civil, nicidecum militar, așa cum își dorește Arafat.

Proiectul de ordonanță de urgență al lui Raed Arafat arată că ANSU colaboreaza cu ministerele şi autorităţile administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi cu organizaţiile de reprezentare, cu persoane juridice sau fizice, colaborează cu ministerele şi organele de specialitate, cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu alte organisme interne şi internaţionale implicate în activităţile din domeniul situaţiilor de urgenţă. Este punct de contact naţional în relaţia cu organizaţiile internaţionale de profil. De asemenea, administrează bunurile proprietate publica a statului pe care le deţine; asigură planificarea şi mobilizarea atat a resurselor naţionale cat şi a resurselor proprii la instituirea măsurilor excepţionale prevăzute de lege, precum şi la declararea stărilor de alertă, urgenţă, mobilizare sau război și oferă asistenţă tehnica şi consultanţă în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru toate instituţiilor implicate în eradicarea urmărilor situaţiilor de urgenţă; asigură, prin intermediul centrelor de informare, servicii de informare, asistenţă, consiliere, consultanţă şi instruire pentru toti cetaţenii şi instituţiile participante în situaţii de urgenţă.

Arafat, Reichsfuhrer-ul serviciilor de urgență

De la sine putere, Raed Arafat ar urma să fie președintele ANSU, care va deține automat o putere mai mare chiar a șefului statului în privința situațiilor de urgență: Preşedintele ANSU, prin ordin, poate institui absolut excepţional, starea de urgenţă, în situaţii care necesita o reactie rapidă, precipitată sau în care este imposibilă adunarea autoritătilor competente, care pot declara uzual starea de urgenţă. Instituirea stării de urgenţă nu poate fi delegate, se arată chiar în alin. 1 al art. 8.

Potrivit viitorului președinte al ANSU, în timpul stării de urgenţă toate sancţiunile contravenţionale din prezenta ordonanţă de urgenţă urcă în grad juridic devenind sancţiuni penale cu aceiaşi valoare pecuniară, iar constatarea lor se va face de catre agenţii de urgenţe din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă care le vor aduce la cunostinţă neintârziat organelor abilitate spre aplicare.

Proiectul de Ordonanță de Urgență mai arată faptul că președintele ANSU nu poate fi… demis, acesta este numit de premier pentru o perioadă de 5 ani și poate pleca din funcție prin demisie sau dacă este condamnat definitiv pentru corupție:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *